Група вчених відкрила п’ять нових видів комарів, серед яких знайшли таких представників комах, які виявились байдужими до людської крові.

Про результати досліджень написали дослідники з Естонського університету природничих наук, Університету Турку та бразильського Університету Сан-Паулу у виданні ZooKeys.

Спеціалісти з Естонії дослідили життя кровопивць. Виявилося, що не всі види цих жалючих комах харчуються клітинами крові.

Відкриті вченими комарі не п'ють кров ані людей, ані тварин, а отже не становлять загрози як розносники небезпечних захворювань.

Знайдені комарі досягають у довжину до двох міліметрів. Їх ореол проживання – тропічні ліси. Завдяки вологому та теплому клімату, у цих регіонах комарів налічується величезна кількість.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Ці п’ять видів комах харчуються виключно органікою та виконують роль редуцентів. Їх личинки харчуються відмерлими органічними речовинами.

Як повідомляв раніше інформаційний портал "Знай.ua", вчені розкрили таємницю зору нічних комах. Вони орієнтуються у просторі за зірками та здатні кольори та рухи в абсолютній темряві.