Заступник міністра енергетики Росії Кирил Молодцов провів нараду із представниками нафтогазових компаній, на якій повідомив, що з 1 травня вивезення зріджених вуглеводневих газів в Україну буде обмежено за рішенням Федеральної служби з технічного та експортного контролю.

За інформацією kommersant, російські виробники розглядають варіант із трьома українськими трейдерами, з якими пов'язаний бізнесмен у бігах Сергій Курченко.

"Це "Ойл Трейдінг Груп" (бенефіціар в українському реєстрі Вікторія Панаріна), ТОВ "Нафтопродукт Трейдинг" (належить гонконгській Silver Prime Inс. Ltd) і ТОВ "Перспектива трейд груп" (власник Світлана Глущенко)", - йдеться у повідомленні.

У виданні зазначили, що за всіма трьома компаніями стоїть Курченко, а також син екс-президента України Олександр Янукович. Бенефіціаром Silver Prime Inс. у 2016 році називали Валентина Мора, заступника голови групи UMH Курченка. Зараз бенефіціаром гонконгської компанії є Дмитро Крікберг, член наглядової ради Одеського НПЗ в період, коли завод контролював Курченко.

Зазначимо, що наприкінці 2016 року Україна заборонила постачання зріджених вуглеводневих газів певним компаніям з Росії, а 18 березня ввела санкції проти великих імпортерів, запідозривши їх у фінансуванні ОРДЛО.

Популярні новини зараз
ПриватБанк заблокував рахунок: що треба робити відразу Переплатять за комуналку всі, якщо не встигнуть вчасно: українців попередили про лічильники "Буде не страшно...": астролог визначив, чого чекати українцям до середини 2024 року Новий податок на житло спустошить кишені українців: скільки доведеться заплатити
Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.ua", російський Газпром у 2014 році мав намір відрізати Україну від поставок газу, але за невдалу спробу розплатився мільярдами доларів.