Адміністрація президента США Дональда Трампа ще не сформувала в остаточному варіанті свою стратегію на українському і російському напрямках, а зустріч глави України Петра Порошенка і американського лідера може відбутися вже найближчим часом.

Про це повідомив віце-президентом ПАРЄ і народний депутат Георгій Логвинський в інтерв'ю "Обозревателю". Він зазначив, що поки у американських політиків немає єдиної політики в питанні України і сам американський президент ще чітко не заявив свою лінію.

Віце-президент розповів, що скандальні заяви Трампа про Росію зіграли з ним поганий жарт і тепер все його відносини з Москвою розглядатимуться під мікроскопом. До того ж, за словами Логвинського, глава Білого дому набрав на виборах менше голосів за Клінтон і став главою держави лише завдяки особливостям національної виборчої системи. Проукраїнська позиція допоможе йому забрати голоси у демократів і отримати свій електорат.

"Україна достатньо впливова в певних процесах, але більш того, Україна - не одна. У нас є друзі. Наприклад, Ізраїль, який має дуже тісні відносини з Трампом. Він може бути зацікавлений в тому, щоб допомогти Україні", - пояснив віце-президент.

На питання, коли може відбутися зустріч Трампа з Порошенком, Лонгвінскій відповів, що лідери країн можуть провести переговори найближчим часом. За його прогнозами, десь протягом місяця.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, екс-радник президента США Картер Пейдж міг мати тісні контакти з російськими розвідувальними службами.