Радника американського президента Картера Пейджа викрили у зв'язках з російською розвідкою.

Про це повідомляє BuzzFeed.

Він працював на Дональда Трампа в передвиборному штабі. За три роки до цього, він зустрічався з Віктором Подібним. У Штатах його звинуватили в незаконній діяльності іноземного агента у 2015 році. Це сталося, коли американські спецслужби розкрили цілу мережу, в якій перебували три людини. Вони "вынюхивали" інформацію про санкції і розробки.

За інформацією порталу, уряд США володіє документами, в яких є стенограма розмови Подібного з агентом Ігорем Споришевим щодо вербування "Мейл-1". Журналісти BuzzFeed заявляють, що Пейдж підтвердив свою участь. "Мейл-1" – це його позивний, а також він нібито контактував з російським агентом.

Останній в той момент знаходився під дипломатичним прикриттям в російському постпредстве при ООН в Нью-Йорку. Вони зустрілися в 2013 році на конференції, після чого продовжували контактувати ще півроку. Пейдж "зливав" інформацію про енергетичних компаніях.

Популярні новини зараз
Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", в руки ФБР потрапила інформація про те, що команда Трамп спілкувалася з російськими оперативниками. За попередньою інформацією, вони управляли інформацією, яка могла завдати шкоди кампанії Хілларі Клінтон.