Німецький бренд Adidas презентував інноваційні кросівки Futurecraft 4D, які надруковані на 3D-принтері.

За інформацією The Verge, виробник спортивного одягу об'єднався зі стартапом Carbon, який розпочав свою діяльність у Кремнієвій долині. Обидві компанії враховуватимуть усі анатомічні особливості покупця та виготовлятимуть для них ексклюзивне взуття.

"Це важлива віха не тільки для нашої компанії, але і для галузі", - заявив керівник відділу технологічних інновацій Adidas Герд Манц.

Вже у цьому році Adidas планує випустити 5 тисяч пар Futurecraft 4D. Компанія Carbon планує зменшити термін виробництва кросівок з 1,5 години до 20 хвилин і вже у 2018 році допомогти німцям відправити на ринок 100 тисяч пар.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Ціна Futurecraft 4D наразі не розголошується, але вона зменшуватиметься разом із розвитком технологій. Наприкінці минулого року Adidas за лічені години продав кілька сотень кросівок, подошва яких надрукована на 3D-принтері, за 333 долари.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Adidas створив пару спортивних кросівок з переробленого океанського сміття.