Президент України Петро Порошенко обговорив з делегацією Конгресу США міжнародні зусилля для деокупації Криму і Донбасу, а також загрози проекту "Північний потік-2".

"В ході зустрічі скоординовано подальші кроки з посилення міжнародних зусиль для деокупації українського Криму і Донбасу. Обговорили загрози для енергетичної безпеки Європи через реалізацію проекту "Північний потік-2 ", - повідомив Порошенко в Twitter.

"Подякував Конгресу за послідовну підтримку надання Україні летальної оборонної зброї та посилення санкційного тиску на Росію", - зазначив президент України.

Зазначимо, що президент Петро Порошенко 31 серпня і 1 вересня перебуває у Сполучених Штатах Америки, де бере участь у жалобних заходах прощання з сенатором США Джоном Маккейном.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Раніше повідомлялося, що Маккейн розніс Трампа за розмову з Путіним. Сенатор Джон Маккейн, відомий своїм дружнім ставленням до України і підтримкою у протидії російській агресії, розкритикував рішення американського лідера Дональда Трампа особисто привітати Володимира Путіна з перемогою на виборах.

"Американський президент не може вести вільний світ, вітаючи диктаторів з перемогою на бутафорських виборах. І поздоровляючи Володимира Путіна, президент Трамп образив кожного росіянина, який був позбавлений права голосувати на вільних і чесних виборах, щоб визначити майбутнє своєї країни", - пояснив Маккейн.

Ми також писали, що Трамп розповів, як врятує Україну. Адміністрація президента США Трампа готується до введення санкцій проти енергетичних компаній Німеччини і низки інших європейських країн, що беруть участь у будівництві газопроводу "Північний потік-2". Американські чиновники розглядають і інші шляхи блокування проекту "Північний потік-2", але більшість ключових фігур в Білому домі схиляються до санкційного сценарію.

Нагадаємо, раніше стало відомо, про що Порошенко говорив по телефону з Помпео.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що Джемілєв розповів про найбільшу проблему окупантів.

Також "Знай.uа" писав, що Росія закрила небо над Кримом.