У вівторок, 4 вересня, Україна зробила добровільний внесок до бюджету Ради Європи в розмірі 400 тисяч доларів США.

Про це повідомив міністр закордонних справ України Павло Клімкін в офіційному Twitter.

"Сьогодні Україна зробила добровільний внесок до бюджету Ради Європи у розмірі 400,000 дол. США. Росія використовує проти СЕ фінансовий шантаж. У цей важкий час організація потребує підтримки. Приєднуйтесь до нас, інакше СЕ більше не буде захищати свої цінності і принципи", - написав Він.

Так, 4 липня МЗС Росії заявив, що Росія відмовляється платити внески в Раду Європи, поки російську делегацію не відновлять у правах.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

В 2017 році Росія припинила платити внески до бюджету Ради Європи, вимагаючи, щоб до регламенту ПАРЄ були внесені зміни, які не дозволять накладати на них санкції.

Раніше Міністр закордонних справ Данії, яка зараз очолює Комітет міністрів Ради Європи (КМРЄ), Андерс Самуельсен заявив, що

Росія зобов'язана сплачувати фінансові внески в бюджет Організації незалежно від обставин.

"В КМРЄ обговорювали несплату Російською Федерацією своїх внесків. Це статутне зобов'язання і жодна держава-член не може бути звільнена від нього", - пояснив керівник відомства.

Нагадаємо, Рада Європи змусить Путіна повернути старийті борги. Зобов'язання не виконуються вже більше року.

Як повідомляв "Знай. ua", у Путіна великі проблеми: Рада Європи прийняла важливу резолюцію.

"Знай. ua" писав, що Рада Європи хоче швидкої реформи Генпрокуратури. Рада Європи готова надавати Україні всебічну підтримку в здійсненні реформ і продовжує довіряти щирості намірів Києва їх проводити.