Як відомо в неділю 9 вересня у багатьох російських містах пройшли мітинги проти підвищення пенсійного віку, які були організовані опозиціонером Олексієм Навальним. Як інформував опозиційний телеканал "Дождь", ще за кілька днів до мітингів сам Навальний був затриманий, але, незважаючи на це, тисячі людей вийшли на акції протесту в багатьох містах.

Крім Навального напередодні мітингів у Москві серед інших організаторів затримали і опозиційного політика Володимира Мілова. За кілька днів до цього політик закликав людей прийти на акцію протесту і виголосив слова, які навряд чи хто сподівався почути від росіянина.

В центрі російської столиці Мілов відкрито заявив, що РФ вторглась в Україну і вбила там тисячі людей. Політик рішуче виступив проти дій Путіна в Україні, зазначивши при цьому , що для самих росіян "Путін приготував росгвардію". Мілов також назвав війну в Україні ганьбою, від якої росіяни ніколи не відмиються.

"Більше 10 тисяч рублів на місяць ви платите цим людям у вигляді податків і поборів. На що вони йдуть? Давайте подивимося. На війну в Україні. Ми вторглися до сусідньої держави, вбили там тисячі людей. Ось ця зенітна бригада 53-тя, яка збила малайзійський боїнг з 300 безневинними людьми - ви думаєте, хто її оплачує? Моторолла з Гиркин чи що? Ні! Це ми її з вами оплачуємо! ми ніколи від цієї ганьби, чесно кажучи, не відмиємося. Ні війні! "

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Нагадаємо, у всіх російських містах, де пройшли мітинги, силовики затримали учасників. Всього мова йде про більш, ніж тисяча затриманих. При цьому людей били, не зважаючи ні на вік, ні на стать.

Місцева влада задовго до організації мітингів заявили про те, що не буде погоджувати проведення протестних акцій. У деяких містах їх скасували у зв'язку з різними надзвичайними подіями, які нібито там відбулися.

Учасники мітингів не просто вимагали скасувати підвищення пенсійного віку в Росії. Однією з основних вимог, як зазначають російські ЗМІ, була відставка Володимира Путіна.

Нагадаємо, під час антиурядової акції протесту в Санкт-Петербурзі в неділю, 9 вересня, поліцейські затримали неповнолітнього хлопчика.

Як повідомляв портал "Знай.ua", в мережу потрапило відео жорстоких побоїв активістів акцій протесту в Росії.

Також "Знай.ua" писав, у Росії почалися масові арешти прихильників Навального