У середу, 12 вересня, стало відомо, що міністр закордонних справ Німеччини Хайко Маас і глава МЗС Російської Федерації Сергій Лавров обговорять Сирію і Україну. Так, зустріч політиків відбудеться в Берліні у п'ятницю, 14 вересня.

Про це повідомив прес-секретар Міністерства закордонних справ ФРН, передає Reuters.

"Сирія, звичайно, стане однією із тем у прагненні знайти дипломатичне рішення, і Україна буде обговорюватися", - заявив речник німецького зовнішньополітичного відомства на прес-конференції.

Хайко Маас

Раніше повідомлялося, в інтерв'ю одному з українських ЗМІ політолог Олеся Яхно-Белковская заявила, що спроби глави російського МЗС Сергія Лаврова обговорити під час зустрічі з європейськими лідерами "українське питання" в дусі ініціатив "провести референдум" на окупованому Донбасі не будуть мати ніякого результату.

Популярні новини зараз
Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Так, політолог нагадує, що раніше під час переговорів глави РФ Володимира Путіна і президента США Дональда Трампа такі російські ініціативи не підтримали. При цьому інтерв'ю спецпредставника США по Україні Курта Волкера більш ніж однозначно роз'яснює позицію США. Але "гібридні спроби" з боку Росії будуть і надалі вживатися – санкції працюють, тому треба піти від відповідальності за злочини.

Сергій Лавров

Варто відзначити, що після особистих зустрічей з Макроном, Меркель, Путін вирішив нагадати європейським лідерам через Лаврова і Герасимова про його прохання: натиснути разом на Україну в частині надання Донбасу особливого статусу після референдуму без відома Києва. В результаті вони відвідали Париж і Берлін.

Нагадаємо, про те, як підписувалися Мінські угоди розповів екс-президент Франції Франсуа Олланд у своїй книзі "Уроки влади".

Як повідомляв портал Знай.uа, Сергій Лавров назвав поточний стан відносин між РФ і Україною "аномалією" і поскаржився на "західний фактор".

Також портал Знай.uа писав, що Ангелу Меркель після зустрічі з Сергієм Лавровим піддали критичному розбору опозиційні партії ФРН.