Слідчі встановили особу головного організатора у справі керівника громадської організації Володимира Рубана і нардепа Надії Савченко. Вони підозрюються у плануванні перевороту і захопленні державної влади, підготовці теракту, сприянні терористам, а також у посяганні на життя державних діячів. Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" заявив головний військовий прокурор України Анатолій Матіос.

"У нас встановлено, хто це організовував. Доказів для того, щоб оголосити йому підозру, на даний момент недостатньо", - сказав він.

Матіос також заявив, що за отриманими даними, у проведенні теракту повинні були брати участь до 30 осіб.

"Для загальної системи хаосу там повинно було бути до 30 осіб. Ми встановили того, хто займався цією організацією. Ми локалізували. Я не хочу називати", - додав головний військовий прокурор.

Популярні новини зараз
Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Як відомо, 23 березня суд обрав Надії Савченко запобіжний захід у вигляді утримання під вартою без можливості внесення застави. Днем раніше Верховна Рада позбавила Надію Савченко депутатської недоторканності, а також схвалила її затримання і арешт. Під час оголошення уявлення Савченко в Раді генпрокурор Юрій Луценко натякнув, що головним у цій історії може бути Віктор Медведчук.

Депутата підозрюють у підготовці теракту, державного перевороту і повалення влади. За словами генпрокурора Луценка, слідство має на руках також факти участі представників РФ у сприянні Савченко і главі "Офіцерського корпусу" Володимиру Рубану у підготовці перевороту.

У разі доказів інкримінованої провини Надії Савченко загрожує 15 років ув'язнення або довічне ув'язнення з конфіскацією майна.

Нагадаємо, 4 вересня, для скандального політика Надії Савченко продовжили запобіжний захід: вона пробуде під вартою до 30 жовтня.

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа" Савченко та Рубан могли безкарно обстріляти центр Києва з двох точок.

Також портал "Знай.uа" повідомляв, що суд оголосив довгоочікуване рішення по справі Савченко.