Російський зенітно-ракетний комплекс "Бук" не має ані найменшого відношення до краху МН17 в липні 2014 року на Донбасі. У всякому разі, саме на цю тему зараз глаголять представники Міністерства оборони РФ на брифінгу.

Так, начальник Головного ракетно-артилерійського управління Міноборони Росії Микола Паршин співає про те, що росіяни нібито змогли встановити обліковий номер ракети, якою збили Boeing. Вдалося це зробити, значить, за номером двигуна і соплового блоку. Ватажок відомства стверджує, що саме цю ракету відправили в українську військову частину, розташовану в Тернопільській області. Відправили знаєте, коли? У 1986 році. Далі йде розповідь про те, що ракети в Росію не вивозилися, а військову частину ніхто не розформовував. За легендою кремлівського "слідства", саме ця частина брала участь у бойових діях на Донбасі.

Для достовірності російські товариші взяли карти та понамальовували ліній, намагаючись кількома штрихами перекреслити результати світового розслідування і "довести": ракету відправили у в/ч 20152. Зараз ця військова частина, що має на озброєнні ЗРК Бук, дистанціюються у Львівській області України. Навіть документи обіцяють показати. І, головне, підкреслюють: сумніву ця інформація взагалі не може підлягати.

Популярні новини зараз
На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого В Україні готується революція у житловій сфері Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Де весь цей час перебували "достовірні" докази - загадка. А за 4 роки можна було казку і цікавішу підготувати.