Дружина скандально відомого нардепа від БПП Сергія Березенка - Уляна Березенко - обзавелася власним бізнесом, придбавши елітний дитячий садок "Кідсвуд" в режимному будинку відпочинку для співробітників Держуправління справами.

Про це йдеться в сюжеті "Наші гроші з Денисом Бігусом".

Журналісти з'ясували, що заклад відкрили на закритій території "Будинку відпочинку "Конча-Заспа", який Сергій Березенко очолював після Революції Гідності.

Дитсадок почав працювати в 2017 році, а от договори на оренду двох об'єктів нерухомості з Фондом державного майна з'явилися тільки в 2018. З'ясувалося, що місяць навчання дитини в елітному садку обійдеться у 18 000 гривень, і це без врахування харчування, за яке потрібно викласти ще 4 000.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Згідно з інформацією авторів розслідування, у закладу немає ліцензії, а за оренду приміщення, площа якого перевищує 500 кв м, держструктури отримують всього 42 тисяч за місяць: це, на хвилинку, у 6-8 разів нижче середньої ціни ринку.

Раніше нардеп від "Солідарності" заявляв, що відкриє територію Конча-Заспи для всіх.

"Ви будете звертатися у відділ, який займатиметься орендними питаннями в будинку відпочинку. Вашу заявку приймуть і нададуть перелік об'єктів, квартир, будиночків, які ви зможете орендувати", - розповідав екс-керівник ДУС 4 роки тому.

Журналісти вирішили перевірити, наскільки обіцянку виконали, але в орендному відділі Конча-Заспи відповідали, що такої можливості вони не мають.

Зараз Березенко заявляє, що ніякого відношення до бізнесу подружжя не має і взагалі не допомагав їй заволодіти нерухомістю на закритій території, яка раніше перебувала під його контролем.

Сама Уляна Березенко розповідає, що відкриття елітного дитсадка - справа рук її нинішньої партнерки, сама ж вона потрапила до складу засновників пізніше. Відзначимо, що на момент відкриття "Кидсвуда" жінки вже були знайомі.

Нагадаємо, київський топ-чиновник опинився в центрі інтимного скандалу.

Як повідомляв "Знай.uа", Янукович змінив адвоката.

Також "Знай.uа" писав про те, що в Солом'янському районному суді Києва оберуть запобіжний захід для міністра інфраструктури Володимира Омеляна.