Народні депутати схвалили законопроект, згідно з яким безкоштовне житло отримають військовослужбовці, які були вимушені покинути окуповані території Донбасу й анексованого Криму.

Як повідомляє портал Рoliteka, мається на увазі документ №8394. Цей законопроект передбачає, що в статтю "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей" внесуть зміни. Закон з першої спроби отримав 269 голосів від нардепів.

Так, згідно з новими правилами, військові, які покинули Донбасу чи Криму, можуть безкоштовно отримати квартиру.

"На сьогоднішній день законодавством не було врегульовано питання про забезпечення житлом і перебування на квартирному обліку певних військовослужбовців, ВПО та осіб, які прибули з тимчасово окупованих територій України, за якими зберігаються права власності на житлові приміщення, користування службовими жилими приміщеннями і житловими приміщеннями для постійного проживання, що знаходяться на непідконтрольних Києву територіях і проживання в яких виключено", — мовиться в записці до законопроекту.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, у Вишневому під Києвом таки домоглися зупинки скандального будівництва і збільшення паркової зони. Керівництво скандального будівництва в м. Вишневе припинило незаконну забудову, боротьбу з якою громадськість вела більше 3 років.

Як повідомляв Знай.ua, українські ЗМІ показали жахливий стан студентських гуртожитків в національному університеті культури і мистецтв. Не так давно тут почалося заселення студентів. Батькам не дали побачити умови в яких будуть жити їхні діти. Так як, пропускають тільки студентів, що живуть там.

Також Знай.ua писав, що з кінця наступного року ділянка на трасі "Київ-Одеса" (дорога М-05) стане платною. Наразі мінінфраструктури готується до будівництва концесійної дороги від Окружної у столиці до міста Біла Церква.