Можливі зміни до Конституції щодо прагнень вступити в Євросоюз і НАТО повинні приймати громадяни. Про це повідомив депутат від партії «Наш край» Сергій Шахов.

«Є багато народних депутатів, які сперечаються між собою на цю тему. У мене теж серце буде на місці, коли український народ сам визначиться щодо вступу в Євросоюз і НАТО. Те, що кажуть експерти – це одна сторона медалі, а те, що говорять люди – інша. Наприклад, в моєму 114 окрузі говорять інше», — зазначив він.

У той же час Шахов уточнив, чому законопроекту про зміни до Конституції буде важко подолати «бар'єр».

«Тому, я вважаю, рішення має приймати український народ за допомогою референдуму. Змінити конституцію легко, якщо ми говоримо про частину прийняття рішень. Але знаєте, я думаю, що це ще «сире» питання, якому буде важко набрати 300 голосів», — підкреслив він.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Додамо, у стінах Верховної Ради зареєстрували проект змін до Конституції України, в яких уточнюється питання щодо прагнення України інтегруватися в НАТО і Європейський Союз.

«…президентом України зареєстровано зміни до Конституції України щодо закріплення європейського, євроатлантичного напрямку розвитку України», — повідомила Ірина Луценко на засіданні погоджувальної ради керівників фракцій, депутатських груп і комітетів Верховної Ради в понеділок.