Державна фіскальна служба (ДФС) встановила, що одне з підприємств-гігантів теплової генерації впродовж двох років, з 2016 по 2017, закуповувало вугілля у фірм, які уже не здійснюють видобуток. Про це повідомляє Офіс великих платників податків ДФС на своєму офіційному сайті.

Назва компанії залишилась невідомою, проте повідомляється, що мова йде про підприємство теплової генерації, яке забезпечує електроенергією всю Центральну Україну і частину Східної України.

"У цю схему залучені п'ять контрагентів, які перебувають на обліку в різних регіонах України, але мають спільну ознаку фіктивності. Ці фірми не звітують, не знаходяться за місцезнаходженням і мають кримінальну податкову історію", - йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Зазначені операції з такого роду контрагентами нереальні і не підтверджують справжнього джерела первинного походження вугілля.

Зазначається, що через цю схему державний бюджет втратив близько 51 млн грн.

Раніше ми писали про те, що вже з 1 липня наступного року в Україні запрацює так званий ринок електроенергії. Це означає, що модель функціонування ринку повністю зазнає змін.

Фактично тарифи на світло відправляють у вільне плавання, що приведе, як вважають експерти, до різкого збільшення вартості ресурсу, як для бізнесу, так і для простого споживача. Так, нові платіжки за електрику українці отримають вже наступного літа.

Також ми писали про те, що в Україні після перемовин із Міжнародним валютним фондом "вирівняють" ціни на газ для промисловості та для населення. Так стверджує міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик. За словами міністра, підвищення, ймовірно, вирівняє ціну на газ для населення та ціну на газ для промисловості

Нагадаємо, шахтарям України не погашають борги із зарплат, оскільки в бюджеті країни скінчилися гроші.

Як раніше передавав портал "Знай.ua", у серпні цього року вдалося наростити видобуток блакитного палива в Україні.

Також раніше портал "Знай.ua" писав про те, що тарифи на світло відправлять у вільне плавання. Платіжки за електрику українці отримають уже наступного літа.