У Балтиморі, США відбулася церемонія передачі Україні двох патрульних катерів Island. На церемонію прибув президент Петро Порошенко, передає телеканал "112 Україна".

США передали Україні перші два човни класу “Island”. Ця подія стане ще однією цеглиною в зміцненні військово-морського альянсу між українським та американським народами, як і сприяння США в будівництві командного центру ВМС України в Очакові. США є світовим лідером у наданні практичної допомоги ЗСУ. На сьогодні від США ми отримали понад $1 млрд на підтримку безпеки. Ми також цінуємо нещодавнє рішення Конгресу США збільшити цю допомогу. Це підтримує наші військові асигнування, які вже перевищили 6% ВВП. Ця допомога особливо важлива в час, коли Росія підриває свободу морів і мореплавства в Азовському морі, боягузливо полюючи і залякуючи комерційні кораблі. Наше завдання - переконати Кремль у нашій рішучості щодо захисту берегів України. The first two “Island” boats will become a brick to strengthen a naval alliance between the Ukrainian and American peoples. Together with the US assistance for construction of Ukraine’s Navy Command Center in Ochakiv. The United States is the world’s leader in providing practical assistance to the Ukrainian Armed Forces. So far, we got over 1 billion of U.S. dollars in security assistance from the US. This is very supportive to our military allocations that already exceeded 6% of GDP. Russia is undermining the freedom of the seas and navigation in the Sea of Azov by cowardly hunting and bullying commercial ships. The task is to reassure Kremlin of our resolve to protect Ukraine’s shores.

Geplaatst door Петро Порошенко op Donderdag 27 september 2018

Повідомляється, що Україні передали два 34-метрових катери Drummond і Cushing.

"Керівництво США, у тому числі президент США, знову довели, що США стоять на сторожі міжнародного права і підтримують наш волелюбний народ у пошуку миру, демократії та незалежності. Перші два кораблі класу Island стануть ще однією цеглинкою для посилення військово-морського союзу між українським та американським народами разом з відкриттям військово-морського центру в Очакові. А також наша співпраця несе коріння в міжнародних навчаннях "Сі Бриз", які проводяться на Чорному морі", - заявив Порошенко.

Разом з тим український військовий відзначив, що не все так добре, як здається, адже процес передачі складає досить тривалий час. Так, за його словами лише прибуття катерів до Одеси планується на кінець наступного року.

При цьому, що в Україні мають спеціально створити дві команди для управління переданими кораблями.

"Передадуть" не означає, що пацани вже завтра заскочуть на катери, які біля року стояли на консервації, і дадуть ходу на Азов - ганяти російських "мангустів". Після передачі закрутиться процес підготовки команд і технічного обслуговування катерів. Якщо ніхто не пришвидшить процес - все це займе близько року. Згідно останніх домовленостей катери мають прибути в Одесу аж в листопаді-грудні наступного року", - написав у Facebook військовослужбовець 39-го окремого монопіхотного батальйону Роман Кулик.

Також він опублікував фото катерів USCGC Cushing (WPB-1321) та USCGC Drummond (WPB-1323) типу Island.

Нагадаємо, з'явилися фото бойових катерів Island, які США передадуть Україні.

Як раніше передавав портал "Знай.ua", у США схвалили проект військового бюджету, в рамках якого Україна отримає $250 млн. на озброєння.

Також портал "Знай.ua" писав, що путінські тварюки на Донбасі озброїлися чимось потужним та руйнівним.