Вже 27 вересня США офіційно передадуть Україні два катери типу Island, які оснащені сучасними бойовими модулями.

Про це повідомляють ЗМІ.

Наразі вже відомо, що передача кораблів відбудеться на військово-морській базі США у Балтіморі у якій візьмуть участь президент України Петро Порошенко та віце-адмірал Берегової охорони США Майкл Макалістер.

Разом з тим український віськовий відзначив, що не все так добре, як здається, адже процес передачі складає досить тривалий час. Так, за його словами лише прибуття катерів до Одеси планується на кінець наступного року.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

При цьому, що в Україні мають спеціально створити дві команди для управління переданими кораблями.

"Передадуть" не означає, що пацани вже завтра заскочуть на катери, які біля року стояли на консервації, і дадуть ходу на Азов - ганяти російських "мангустів". Після передачі закрутиться процес підготовки команд і технічного обслуговування катерів. Якщо ніхто не пришвидшить процес - все це займе близько року. Згідно останніх домовленостей катери мають прибути в Одесу аж в листопаді-грудні наступного року", - написав у Facebook військовослужбовець 39-го окремого монопіхотного батальйону Роман Кулик.

Також він опублікував фото катерів USCGC Cushing (WPB-1321) та USCGC Drummond (WPB-1323) типу Island.

Разом з тим варто відзначити, що глава американського Міністерства оборони Джеймс Меттіс заявив, що національні безпеці США найбільше загрожує ядерна зброя, що є в розпорядженні у Російської Федерації, Китаю і Північної Кореї.

"Якщо дивитися на зовнішні загрози, то перша, на яку потрібно звертати увагу, це ядерна загроза з боку Росії. У меншій мірі є загроза з боку Китаю. Також, безумовно, є загроза з боку Північної Кореї, і КНДР – зараз найнагальніша", – заявив глава Пентагону.

Він зазначив також, що ядерну загрозу часто і багато не обговорюють, але вона більш, ніж реальна. Меттіс підкреслив, що "ядерну війну неможливо виграти, тому не варто й починати".

У свою чергу спеціальний представник США Курт Волкер заявив, що Росія з якоїсь причини наполегливо продовжує думати, що може розпоряджатися, кому керувати Україною. Сполучені Штати, у свою чергу, вважають, що українці і самі чудово впораються з цим завданням. У Кремлі до сих пір не зрозуміли, яким насправді наслідків призвело вторгнення Росії на українські території.

США передадуть два патрульні катери українським морякам

Нагадаємо, Трамп скористався головною відмазкою українських політиків.

Як повідомляв "Знай.ua", замість пенсій Путін представив "унікальну" зброю.

Також "Знай.ua" писав, що Британський міністр терміново прибув на Донбас.