Президент США Дональд Трамп назвав "найбільшу помилку в американській історії" введення військ на Близький Схід.

Про це президент США розповів у інтерв'ю виданню The Hill.

Більше того нинішній президент США звинуватив у цій "помилці" одного зі своїх попередників - Джорджа Буша.

Крім того Трамп порівняв участь американських військових у конфліктах на Близькому Сході з громадянською війною.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

"Найгірша помилка в історії нашої країни – це прихід на Близький Схід, який здійснив президент Буш", – заявив Трамп.

Він також зазначив, що помилка "попередника" коштувала американській економіці надто дорого. Адже на шалені "подвиги" Буша пішло декілька трильйонів доларів та мільйони життів.

Згадав чинний президент і свого безпосереднього попередника на посаді президента Барака Обаму. Той, мовляв, можливо, теж помилявся, коли вирішив вивести війська з Іраку.

За інформацією журналістів, "Пентагон" підрахував, що загальні витрати на війни в Іраку, Афганістані та Сирії у період з 2001 по 2018 роки становили лише півтора трильйона доларів. А незалежна інституція "Університет Брауна" станом на 2017 рік суму витрат озвучувала у розмірі майже шести трильйонів доларів.

Разом з тим варто відзначити, що Сполучені Штати поки що не планують вводити санкції проти Російської Федерації, незважаючи на те, що будівництво "Північного потоку-2" визнали незаконним у всьому цивілізованому світі.

"Ми не розглядаємо таку можливість", - заявив він.

Перед тим, як зустрітися з польським президентом Анджеєм Дудою, американський лідер розкритикував уряд Німеччини.

"Дуже сумно для мешканців Німеччини, що Німеччина платить мільярди і мільярди доларів Росії. Я можу вам точно сказати, що німцям це не подобається", - сказав Трамп і підкреслив, що "жодна країна не повинна залежати лише від одного постачальника енергоресурсів".

Північний потік - не єдиний привід для санкцій

Росія продовжує заганяти себе під санкційні удари з боку Західних союзників зарозумілою зовнішньою політикою.

Варто відзначити, що на цей раз Кремль відмовився впускати американських спостерігачів, які повинні були перевірити наявні склади на використання і виробництво хімічної зброї. Відомо, що США відразу ж заявили, що не допустять такого нахабного зриву раніше досягнутих домовленостей і готуються ввести вже у листопаді вже наступну серію санкцій у справі Скрипалів.

Трамп звинуватив в анексії Криму Барака Обаму

Нагадаємо, Трамп може розмістити регулярну армію на кордоні України.

Як повідомляв "Знай.ua", Трамп психонув і обклав дечим китайські товари.

Також "Знай.ua" писав, що Трамп розкриє правду про слід Путіна у виборах.