Президент Сполучених Штатів Дональд Трамп оголосив про введення нової порції мит на товари з Піднебесної вартістю 200 млрд доларів.

Про це повідомляє прес-служба Білого дому.

Так, вони набудуть чинності вже з наступного понеділка, 24 вересня. До кінця 2018 ставка мита становитиме 10%, а з наступного року - 25%. Глава США зазначив, що Вашингтон введе нові мита на товари вартістю 267 млрд доларів, якщо Пекін надумає вжити відповідні заходи.

Трамп упевнений, що Китай "займається численними недобросовісними практиками", які несуть серйозну загрозу для процвітаючої американської економіки. В проекті рішення про запровадження мит кажуть, що нововведення торкнуться майже 6 тисяч позицій, серед яких зерно, овочі, фрукти, тютюн, морепродукти, автомобільні запчастини та охоронні сигналізації.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

На санкції наривається і Путін

Росія продовжує заганяти себе під санкційні удари з боку Західних союзників зарозумілою зовнішньою політикою.

Варто відзначити, що на цей раз Кремль відмовився впускати американських спостерігачів, які повинні були перевірити наявні склади на використання і виробництво хімічної зброї. Відомо, що США відразу ж заявили, що не допустять такого нахабного зриву раніше досягнутих домовленостей і готуються ввести вже у листопаді вже наступну серію санкцій у справі Скрипалів.

Останнього одного України в США звільнять

Дональд Трамп уже найближчим часом змінить міністра оборони країни. Американські ЗМІ відзначають, що замість нинішнього глави Пентагону Джеймса Меттіса Трамп зібрався призначити більш лояльного чиновиника.

Нагадаємо, в середу, 12 вересня президент США Дональд Трамп підписав указ про санкції проти іноземних громадян і компаній, підозрюваних спецслужбами у втручанні в американські вибори.

Як повідомляв портал "Знай.uа", санкції США торкнуться кожного, хто хоча б одного разу порушив інтереси країни.

Також "Знай.uа" писав, що Уолкер розкрив всьому світові страшну правду про "вибори" на Донбасі.