Президент США Дональд Трамп підписав указ про санкції проти іноземних громадян або компаній, підозрюваних спецслужбами у втручанні в американські вибори.

Про це повідомляє Reuters.

Санкції будуть включати заморозку активів, обмеження доступу до фінансової системи США і заборону американцям на інвестиції в які потрапили під ці заходи компанії.

Разом з тим варто відзначити, що ще на початку серпня кілька американських сенаторів, у тому числі Джон Маккейн, який нещодавно помер, підготували надважливий законопроект під назвою "Про захист від агресії Кремля", обов'язковість якого пояснюється спробами Росії знову втрутитись у вибори в США.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

Крім того повідомляється, що ще раніше США звинуватили Росію у втручанні у вибори президента країни у 2016 року. У свою чергу Кремль ці звинувачення категорично відкидають.

Також варто зазначити, що 12 вересня, стало відомо, що міністр закордонних справ Німеччини Хайко Маас і глава МЗС Російської Федерації Сергій Лавров обговорять Сирію і Україну. Так, зустріч політиків відбудеться в Берліні у п'ятницю, 14 вересня.

"Сирія, звичайно, стане однією із тем у прагненні знайти дипломатичне рішення, і Україна буде обговорюватися", - заявив речник німецького зовнішньополітичного відомства на прес-конференції.

У свою чергу відомий політолог Олеся Яхно-Белковская пояснила часті поїздки Лаврова до лідерів ЄС спробами обговорити "українське питання" без представників нашої держави та спробувати протягнути позитивні для себе рішення.

Крім того, політолог нагадала, що раніше під час переговорів глави РФ Володимира Путіна і президента США Дональда Трампа такі російські ініціативи не підтримали.

Досить символічно, що незадовго після зустрічі президентів країни спеціальний представник США в Україні Курт Волкер доволі однозначно роз'яснив позицію США стосовно основоположних проблем України.

Разом з тим вона відразу ж додала, що російська влада продовжить й надалі просувати свої ідеї задля зняття хоча б частини санкції, які провідні держави світу продовжують накладати на державу-агресора.

Також варто відзначити, що після особистих зустрічей з Макроном та Меркель, Путін вирішив нагадати європейським лідерам через Лаврова і Герасимова про його прохання: натиснути разом на Україну в частині надання Донбасу особливого статусу після референдуму без відома Києва. В результаті вони відвідали Париж і Берлін.

Макрон приїхав до США, аби просити Трампа пом'якшити санкції проти Росії

Нагадаємо, відомий журналіст поставив Путіну жорсткий ультиматум.

Як повідомляв "Знай.ua", Волкер розкрив всьому світові страшну правду про "вибори" на Донбасі.

Також "Знай.ua" писав, що Путін і Асад готують жорстоку провокацію в Сирії, світ на порозі Третьої світової.