Палата представників США прийняла законопроект, що дозволяє накладати санкції на виконавців та замовників кібератак. Про це повідомляє комітет з питань закордонних справ Палати представників США.
"Згідно з законопроектом, під санкції може потрапити будь-яка іноземна фізична особа або організація, відповідальні за спонсируемую державою киберактивность, яка представляє значну загрозу нацбезпеці, зовнішній політиці, економіці та фінансовій стабільності США", - йдеться в повідомленні.


Для набуття чинності законопроект повинен бути прийнятий Сенатом США.
В економічному доповіді Білого дому підраховано, що зловмисна кибердеятельность коштувала економіці США від 57-109 млрд доларів тільки в 2016 році. Також киберактивность очолила список всесвітніх загроз Національної розвідки в 2018 році, випередивши тероризм і зброя масового знищення.
Голова Комітету Ед Ройс пояснив, що новий законопроект вимагає від президента формувати списки небезпечних в кіберпросторі діячів, відповідальних за дії, що становлять загрозу для “національної безпеки, закордонних справ, економічного здоров'я або фінансової стабільності США”.


“На практиці це оформить давню неофіційну політику США щодо визначення та висвітлення шкідливих учасників кіберпростору. Більше того, цей законопроект вимагатиме від президента накладати санкції на підставі наявного у нього переліку небезпечних учасників кіберпростору”, - сказав Ройс.
Також Білий дім розробляє нові заходи протидії хакерським атакам на стратегічно важливі об'єкти американської інфраструктури. Погроза може виходити з боку Росії, Китаю, Ірану і Північної Кореї.
Нагадаємо, раніше повідомлялося, що США ввели санкції проти трьох росіян і п'яти IT-компаній.
Міністерство фінансів США повідомило про введення санкцій проти трьох громадян Росії і п'яти компаній, які відомство вважає пов'язаними з ФСБ. Про це повідомляється на сайті міністерства. Під санкції потрапили компанії Digital Security, ERPScan, Embedi, Науково - дослідний інститут "Квант", "Дайвтехносервис".
Крім того, у список увійшли бізнесмен Володимир Каганський, якого Мінфін називає власником "Дайвтехносервиса", гендиректор компанії Олександр Трибун і менеджер Олег Чириков.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще


Як повідомляв портал "Знай.іа", що США "схопили за руку" п'ятьох росіян.
Також раніше "Знай.иа" писав, що Путін швидко замітає сліди, поки Британія називає винних.