Міністр внутрішніх справ Естонії Март Хельме заявив, що Росія повинна повернути прибалтійській країні 5,2% території.

Март Хельме також нагадав про окупацію Росією Криму, Донбасу і частин Грузії. Про це повідомляє портал Естонського телебачення і радіо ERR.

У четвер, 9 травня, на прес-конференції за підсумками засідання уряду, журналісти нагадали Хельме про те, що французький політик Марін Ле Пен, яка запланувала поїздку до Естонії, визнає Крим частиною Росії.

У відповідь на зауваження журналіста Хельме сказав, що світовій спільноті слід пред'явити територіальні претензії Росії не лише щодо Криму, а щодо Східної України, Абхазії і Південної Осетії.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї
Показати ще

"Подвійних стандартів бути не повинно, до сих пір в руках Росії знаходиться і 5,2% території Естонії. Росія не хоче нам ні повертати цю територію, ні давати за неї компенсацію, ні взагалі обговорювати це питання", - заявив глава естонського правоохоронного відомства.

У той же час він нагадав, що Японія "терпляче чекає, коли їй вдасться повернути собі Курили", так і Естонія готова чекати, коли питання територій буде вирішено в площині міжнародного права.

Нагадаємо, президент Естонії Керсті Кальюлайд різко відреагувала на агресивні дії Росії в Азовському морі. Вона назвала конфлікт війною в Європі. Президент закликала інших світових лідерів приєднається до неї і признавати Росії негайно припинити агресію.

Як повідомляв портал Знай.ua, Анатолій Гриценко обговорив із Президентом Естонії Керсті Кальюланд загрози для Європи з боку Росії. Зустріч відбулась під час Мюнхенської конференції з безпеки.

Також Знай.ua писав, Естонія готує атаку на Росію без зброї. У прибалтійської країни є значна перевага над Росією у кіберпросторі.