У мережу злили документ від одного з генерал-майорів ЗСУ, який наказав провести опитування серед українських військових на тему "перемир'я" з бойовиками. Про це написав журналіст Юрій Бутусов у Facebook.

"Начальник Генерального штабу Руслан Хомчак скасував розпорядження екс-начальника Генштабу Віктора Муженка і ОК "Північ" про проведення опитування військовослужбовців на фронті щодо можливих переговорів з "Д/ЛНР", — повідомив він.

За словами Бутусова, оперативне командування оцінило "документ".

"В документі допущено перекручення інформації, яка повинна бути спрямована на всіх громадян України без винятку і не повинна містити залучення військовослужбовців", — йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

Наголошується, що була призначена службова перевірка.

"Сподіваюся, службове розслідування встановить, чому посадові особи замість своїх безпосередніх обов'язків з управління військами під час війни зайняті організацією опитувань, які просто ганебно озвучувати перед воїнами, що захищають нашу землю від російських агресорів. Інакше як інформаційною провокацією я особисто назвати таку витівку не можу", — заявив Бутусов.

Начальник Генерального штаба Руслан Хомчак отменил распоряжение экс-начальника Генштаба Виктора Муженко и ОК "Північ" о...

Geplaatst door Юрий Бутусов op Donderdag 23 mei 2019

Нагадаємо, бійці 54-ї механізованої бригади ліквідували 21 одиницю бойової техніки окупаційних військ РФ.

Як повідомляв портал Знай.uа, спливли нові деталі операції ВСУ в районі Новотроїцького. У результаті вісім українських захисників потрапили в полон до бойовиків.

Також портал Знай.uа писав, що цивільний союз "Рух Ветеранів України" записав відеозвернення до президента Володимира Зеленського.