Вибори, які пройдуть в листопаді у так званих "ДНР" і "ЛНР", - нелегітимні.

Про це заявив спецпредставник США по Україні Курт Волкер в інтерв'ю DW.

"Якщо слідувати логіці Мінських угод і логіці повернення цієї території під контроль України, то ці утворення повинні зникнути. Тому проведення виборів - вважається нелегітимним не тільки з огляду на ситуацію з безпекою, але також і тому, що ці утворення не повинні існувати. Коли там буде гарантована безпека, тоді і повинні проводитися вибори мерів обласних адміністрацій і т. д." Курт Волкер

Курт Волкер
Курт Волкер

Крім того, Волкер не впевнений в тому, що в найближчі місяці можливе досягти якогось прогресу на переговорах з врегулювання ситуації на сході України.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Спецпредставник США вважає, що Москва зайняла вичікувальну позицію.

"Думаю, що росіяни, очевидно, вирішили поки не вживати ніяких зусиль для миру, а скоріше вичікувати результатів виборів в Україні" Курт Волкер

Курт Волкер
Курт Волкер

Як відомо, Курт Волкер приїде в Україну 13 вересня. У своєму Твіттер він повідомив, що проведе зустрічі, "присвячені питанням досягнення миру в Україні".

Крім того, він виступить на щорічній конференції YES, яка відбудеться в Києві 13-15 вересня.

Курт Волкер
Курт Волкер

Про нелегітимність виборів у так званих "ДНР" і "ЛНР" висловилася прес-секретар верховного представника ЄС із закордонних справах і політики безпеки Майя Косьянчич.

"Європейський союз повністю підтримує незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України в межах міжнародно визнаних кордонів"

Нагадаємо, що США готові розширити поставки військового озброєння для України, щоб зміцнити військово-морські та повітряні сили держави.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", для Путіна виявилася несподіванкою політика країн Заходу з допомогою санкцій стримати агресію РФ.

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, що переговори спецпредставника США по Україні Курта Волкера з помічником президента Росії Владиславом Сурковим по Донбасу виявилися під питанням, оскільки "формат взаємодії вичерпав себе".