Російське державне інформагентство повідомило про початок зйомок "постановочної провокації" з застосуванням сирійськими урядовими військами хімічної зброї в провінції Ідліб.

Агентство повідомило, що інформацію про зйомки российскому Центру примирення ворожих сторін надали місцеві жителі провінції.

"За інформацією, що надійшла від жителів провінції Ідліб, в даний час в населеному пункті Джіср-еш-Шугур йдуть зйомки постановочної провокації нібито застосування "сирійської армією" хімічної зброї проти "мирного населення", - заявили в Центрі.

Зазначається, що для проведення зйомок в міста вранці прибули знімальні групи кількох близькосхідних телеканалів, а також регіональної філії "провідного американського новинного телеканалу".

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

За сценарієм нібито активісти "Громадянської оборони" допомагають місцевим жителям після хіматакі. Для натуральності зйомок автори постановки використовували дві ємності з отруйною речовиною на основі хлору.

Раніше повідомлялося, що західна коаліція на чолі з США готова дати "небачену раніше відповідь" на використання владою Сирії хімічної зброї. Відповідне попередження зробив радник американського президента з національної безпеки Джон Болтон.

За його словами, Штати домовилися з Великобританією і Францією жорстко відреагувати на можливе застосування хімічної зброї військами Башара Асада.

"У разі чергового використання хімічної зброї, відповідь буде куди більш жорсткою, ніж минулі удари по Сирії", - заявив Болтон.

При цьому він не згадав Німеччину, яка, за інформацією ЗМІ, також може взяти участь в атаці на Сирію, відзначає Reuters.

Нагадаємо, Трамп поставить крапку в сирійській війні одним ударом.

Як повідомляв Знай.ua, 8 вересня сирійські військово-повітряні сили і ВКС Росії відновили авіаудари по населеним пунктам в провінції Хама і на півночі провінції Ідліб.

Також Знай.ua писав, США готують документ, який поставить хрест на Росії швидше санкцій.