Американський президент Дональд Трамп підписав указ про запровадження санкцій проти іноземців, котрі причетні до втручання у вибори США. Відповідні дані розповсюдили представники радника з національної безпеки Джона Болтона.


Нові санкції США: чим обернеться втручання у вибори?

Трамп і Путін
Трамп і Путін


Припускають, що чергові обмеження включатимуть заморожування активів, обмеження доступу до фінансової системи США і заборону американцям на інвестиції в які потрапили під ці заходи компанії. Указ дозволяє приймати рішення про введення санкцій Державного департаменту і Мінфіну США.

Антиросійські санкції
Антиросійські санкції

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще


Вони також автоматично поширюватиметься на уряди інших країн (в тому числі – окремих осіб), якщо вони втручалися у виборчих процес, або хоча б сприяли цьому.

Антиросійські санкції: основні типи
Антиросійські санкції: основні типи

В рамках указу американські спецслужби зобов'язані будуть розслідувати факти передбачуваного втручання. Якщо це буде підтверджено, то спецслужби повинні будуть передати інформацію генерального прокурора і Департаменту національної безпеки.

Антиросійські санкції
Антиросійські санкції

"Незалежно від того, які економічні наслідки санкції мали за останній рік, ні від чийого уваги не втече той факт, що Росія досі в Криму, а Кремль досі продовжує бурхливу дестабілізуючу діяльність на Україні і в Сирії", - зазначив раніше керівник комітету сенатор-республіканець Майк Крейпо.

Антиросійські санкції
Антиросійські санкції


Присутні на слуханнях експерти також підкреслили, що діючі антиросійські санкції не є достатньо ефективними. Нові санкції проти РФ не повинні спричинити за собою непередбачених наслідків негативних для європейських країн.


Напередодні Рада Європейського Союзу ухвалила рішення продовжити на півроку індивідуальні санкції проти Росії щодо більш як 150 осіб і близько 50 компаній за агресію проти України.

Антиросійські санкції
Антиросійські санкції

У серпні в США запровадили новий пакет санкцій проти Росії. Приводом став інцидент з найнебезпечнішим нервово-паралітичною речовиною "Новичок" в британському Солсбері. Росії інкримінували порушення конвенції про нерозповсюдження хімічної зброї.


Дивіться: Антиросійські санкції: інструмент впливу чи демонстрація безсилля?


Нагадаємо, Путін та Асад готують чергову провокацію у Сирії.
Як повідомляв Знай.ua, Лавров зібрався до Берліну на переговори щодо Сирії та України.
Також Знай.ua писав, ФСБ збирається просувати кандидатуру Навального на наступних виборах президента в РФ.