Новий президент, якого буде обрано на найближчих виборах, повинен змусити главу Білого дому Дональду Трампу вибачитися перед Україною.

Дональд Трамп


Про це заявив під час інтерв'ю українському телеканалу Президент України (1994 - 2005 рр.) Леонід Кучма.

Леонід Кучма


Екс-очільник України вважає, що, як і всі держави з ядерного клубу, Америка обдурила Україну при підписанні Будапештського меморандуму.
Відповідно до документу, наша країна відмовилася від ядерного статусу в обмін на гарантії її територіальної недоторканності і безпеки.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

"Нас тоді обдурили, ядерний клуб обдурив Україну. Гарантій безпеки і територіальної цілісності немає", - зазначив Леонід Кучма.


Також він заявив, що порадив би переможцю президентських перегонів в Україні довести цю ідею до лідера США Дональда Трампа, у якого на даний момент пріоритетом зовнішньої політики є відмова Північної Кореї від ядерної зброї.

"Треба повернутися в Україну і сказати:« Вибачте, я готовий більш активно допомагати Україні в цій проблемі, яка сьогодні є страшною", - зазначив Леонід Кучма.

Нагадаємо, у 1990 році Леонід Кучма пройшов до Парламенту і став народним депутатом першого скликання. Політик голосував за оголошення України незалежною державою. Вже через рік він увійшов в передвиборну кампанію Ігоря Юхновського, який балотувався в президенти країни.

У 1992 році Леонід Кучма став прем'єр-міністром. Перш ніж очолити кабінет міністрів політик висунув ряд вимог. Головним з них було - можливість самостійно видавати декрети, які мали силу як і закон. Також прем'єр мав право за своїм бажанням призначати лідерів регіонів. По суті, політик отримав необмежену владу, яка була закріплена законодавством.

Після виборів 2004 року президентом України став Віктор Ющенко, який раніше очолював кабінет міністрів при Кучмі.
Як писав раніше Знай.uа, голова Одеської облради Анатолій Урбанський запропонував керівництву управління з майнових відносин підготувати проект рішення щодо збуту на аукціоні раритетного президентського автомобіля Volvo Limousine 960 Royal, виявленого днями в гаражі облради. Під час свого президентства їм скористався Леонід Кучма.

Раритетне авто Кучми


Також Знай.uа писав про те, що 22-річний боєць ДУК ПС Марян Корчак ("Хитрий"), якого 25 травня убили на Донбасі, був троюрідним братом відомого журналіста Георгія Гонгадзе.