Коли настане критичний вік, участь у Тристоронній контактній групі з врегулювання конфлікту на Донбасі закінчиться.

Про це в п'ятницю, 28 вересня, на зустрічі з журналістами заявив другий український президент Леонід Кучма.

"Я для себе вже давно прийняв рішення, коли я досягну свого критичного віку, я повинен буду подякувати всім, хто зі мною там (в ТКГ - ред.) працював, і піти, дати можливість попрацювати іншим", - заявив політик.

Кучма також додав, що в ТГК він представляє Україну на громадських засадах і працює так вже більше чотирьох років.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію
Показати ще

"До ста поїздок в Мінськ. А кожна зустріч за закритими дверима... і коли ти знаєш, що серйозного руху не буде, коли ти приїжджаєш і знаєш, що інша сторона приїжджає із заздалегідь підготовленими відповідями", - розповів він.

Політик додав, що Мінський процес часто і багато критикують, "охочих не знайдеться, оскільки це не хлібне місце".

Кучма заявив, що для себе питання роботи в Мінську він вирішив остаточно:

"Колись треба мені зупинитися... Коли я досягну критичного віку, я повинен прийняти таке рішення. Коли я приїжджаю додому, я дві доби відходжу від цих зустрічей, а там перед кожною зустріччю обов'язково заспокійливу пігулку під язик... Там занадто важкі розмови".

Екс-президент додав, що критики повинні зрозуміти: альтернативи мінському формату не існує. Пояснити, коли настане цей самий критичний вік, а може і вже настав, Кучма розповісти не побажав.

Нагадаємо, в НАТО назвали єдиний спосіб врегулювання ситуації на Донбасі.

Як раніше повідомляв "Знай.uа", Російська Федерація заявила про те, що отримала від Києва ноту про непродовження Договору про дружбу.

Також "Знай.uа" писав про те, що спеціальний представник США Курт Волкер пояснив, наскільки велика вірогідність того, що Україна отримає в результаті пропутінського президента і перестане існувати для цивілізованого світу.