Директор НАБУ Артем Ситник у своєму звіті присвоїв частину здобутків інших силових відомств.


Про це повідомляє "Реальна Україна".

На засіданні Комітету Верховної Ради з питань запобігання та протидії корупції 19 вересня, директор НАБУ Артем Ситник передав звіт щодо діяльності відомства за І півріччя 2018 року.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще


Після детального аналізу документу було висвітлено факти неточностей у звіті директора антикорупційного бюро. Як стало відомо пізніше, очільник НАБУ неодноразово присвоював здобутки НАБУ з результатів діяльності інших правоохоронних органів у питанні боротьби з корупцією.


У звіті йдеться про 36 справ, реалізацію яких Ситник приписує НАБУ. Проте аналіз показав, що у запропонованому Ситником документі половина справ є наслідком роботи інших силових відомств (15 – результат роботи підрозділів СБУ, ще 3 справи - напрацювання Національної поліції України).

СБУ
СБУ


Повідомляється, що останнім часом НАБУ не проводило розслідування резонансних справ у сфері боротьби з корупцією, що вказує на неспроможність антикорупційного бюро досягати високих результатів роботи без взаємодії з іншими правоохоронними відомствами.
Також у повідомленні йдеться про те, що Ситник свідомо розв’язав конфлікт з іншими антикорупційними органами, через бажання монополізувати становище НАБУ у сфері антикорупційної діяльності в Україні.


З цим видання пов’язує стрімке падіння довіри суспільства до НАБУ і Ситника, звинувачуючи його у нечесній конкуренції і неправдивій інформації у своєму звіті.
Нагадаємо, що наступне засідання Комітету Верховної Ради України з питань запобігання та протидії корупції відбудеться 3 жовтня о 15.00 в залі засідань №330 (вулиця Садова, 3-а).

Планується, що першим питанням розгляду комітету стане обговорення звіту Артема Ситника про результати діяльності Національного антикорупційного бюро України за І півріччя 2018 року. Сам Ситник також збирається прийняти участь у роботі комітету.
Як повідомлялося, у київському метрополітені з’явилась реклама директора НАБУ Артема Ситника, де він заявляє, що розкриє топ-корупціонерів на засіданні комітету 3 жовтня.

Нагадаємо, під посольством США відбувся пікет активістів, які намагалися звернути увагу американських партнерів на те, що в Україні існує і інший погляд на діяльність Національного антикорупційного бюро України та його директора Артема Ситника, окрім тих, які звикли отримувати у посольстві.

Артем Ситник
Артем Ситник


Як писав раніше Знай.ua, у Києві вимагали звіту директора НАБУ та початку справжньої боротьби з корупцією.

Артем Ситник
Артем Ситник


Також Знай.ua писав про те, що НАБУ стрімко втрачає довіру українців.