Олег Барна: бити колег стало для нього вже традицією. А тепер об'єктом його агресії став журналіст. Щоправда, цього разу обійшлося без бійки. Читайте все про «тріумфи» сільського вчителя в стінах Верховної Ради.

Біографія

Народився 18 квітня 1967 року.

Знак зодіаку: Овен. За східним гороскопом: рік Вогняної Кози.

Національність: українець.

Віросповідання: православний.

Захоплення: зимовий поліетилен. У молодості - срібний призер ЧУ. Захоплюється живописом. Створює образи на полотні, пише картини.

Олег Барна виграв вибори по мажоритарному округу Тернопільської області. Балотувався від президентської партії БПП «Солідарність». Його молодший брат Степан був керівником штабу Петра Порошенка в цьому регіоні під час виборчої кампанії. Потім Степан Барна став головою Тернопільської обласної державної адміністрації.

Олег Барна
Олег Барна

Олег Степанович брав участь у Революції на граніті (1990 рік). Був організатором учительських страйків.

Олег Барна прославився на всю Україну, пославши журналіста, який запитав, навіщо він кнопкодавів, «нах*й». Більш того, раніше з його ім'ям був пов'язаний інший гучний інцидент, коли наш герой схопив екс-прем'єра Арсенія Яценюка між ніг. Все відбувалося в стінах Верховної Ради.

І, незважаючи на поважний послужний список справ, із тих пір за політиком назавжди закріпився імідж скандального депутата. Олег Барна не скупиться на лайку. І те, що він хвацько обматюкав журналіста в клуарах ВР, ще не всі його «заслуги».

Той лише запитав, навіщо він кнопкодавів, як у відповідь посипалася нецензурна лайка. Але раніше Барна писав у соцмережі повідомлення про те, що «справжня інтелігенція повинна допомагати народу називати речі своїми іменами, а не закривати очі на брехню".

У своєму записі нардеп зазначає, що не вважає вживання міцного слівця відсутністю інтелігентності. Та чи такий він, як позиціонує себе? Яке обличчя справжнього «інеллігента»? У якій махінації був замішаний? І шлейф яких скандалів тягнеться за ним? Читайте всю правду прямо зараз!

Сім'я

Дитинство та юність пройшли в смт Нагірянка Тернопільської області. Тут майбутній політик народився. Він ріс разом із молодшим братом Степаном. Згодом свою долю Барни зв'язали з Тернополем.

Сім'я, особисте життя: одружений, подружжя виховує двох синів. Дружина Ольга Василівна викладає в інституті. Діти: сини Андрій та Василь.

Освіта

До 10 років навчався в Нагорянській початковій школі. Наступні 7 років ходив до Ягельницької. Має три вищі освіти.

У 24 роки отримав диплом вчителя фізики, математики. Закінчив педінститут у Тернополі.

Через 4 роки отримав ще одну спеціальність (менеджер системи освіти), закінчивши інститут післядипломної освіти у тому ж Тернополі.

Олег Барна
Олег Барна

У зрілому віці, в 41 рік, закінчив Тернопільський національний економічний університет за спеціальністю - юрист.

Кар'єра і бізнес

Спочатку Олег Барна працював сільським учителем. Викладав математику, фізику, інформатику, вів допризовну підготовку. На перший погляд може здатися, що Олег Барна - досвідчений політик і активіст. Однак протягом всієї своєї кар'єри він відрізнявся скандальністю, неврівноваженістю та невіглаством.

Громадсько-політичною діяльністю почав займатися з 1990 р. 23-річний студент 5-го курсу був учасником голодування і масових акцій в Києві («революція на граніті»). Через 6 років організовував страйки вчителів Чортківського району.

Правозахисну групу створив у 1999 році. Через два роки став Нагірянскім селищним головою. Потім ще раз обирався на цю посаду. У 2009-му, перебуваючи на другому терміні на посаді сільського голови, депутати Нагірнянскої сільської ради достроково позбавили його повноважень.

За даними ЗМІ, Верховна Рада тоді створила спецгрупу, щоб розібратися в ситуації. І ось що виявила: народний обранець періодично озвучував незаконні догани і звільняв працівників. Потім організовувалися нові вибори.

З 2014 року - нардеп Тернопільської області від БПП. Увійшов до складу Комітету ВР з питань запобігання та протидії корупції.

Ще один скандал, коли він прославився на всю країну, мав місце 14 січня 2015 року. Того дня депутат із трибуни ВР нецензурно висловився на адресу президента РФ Володимира Путіна «Путін х*ло». І запропонував визнати це на законодавчому рівні. Примітивну заяву нардепа його колеги не оцінили: хіба личить народному обранцеві виражатися так у стінах парламенту?

Крім цього, його політично-громадська кар'єра включає кілька бійок. Опоненти Барни - районні чиновники та колеги по парламенту. Один із них, Юрій Чижмарь, представник радикалів, отримав перелом ребра. Бійка, факт якої сам представник БПП заперечував, відбулася в приймальні телеканалу NewsOne. Але Олег Степанович заперечував бійку, кажучи, що тільки обійняв Чижмаря. Згодом конфлікт просто «зам'яли».

Олег Барна
Олег Барна

Компромат і чутки

Олег Сепановіч Барна ще той забіяка. Будучи сільським головою, він побився з керівником Чортківської райдержадміністрації Тарасом Капустою. Цей його конфлікт із нанесенням побоїв розгорівся через паї земель, які, за даними ЗМІ, глава району розділив між людьми на свій розсуд. А Барна хотів здати під оренду місцевим фермерам.

Як повідомляли ЗМІ, він замішаний у кількох «земельних» махінаціях: укладав договори оренди землі із заниженою в десятки разів орендною платою. Крім цього, укладав договори з громадянами, які ніде не зареєстровані.

У лютому 2008 року депутати сільської ради достроково припинили повноваження Барни. Але він відмовився передати печатку і документи. За даними ЗМІ, навіть звернувся до Верховної Ради, щоб були призначені дострокові вибори депутатів сільської ради, що послужило приводом для розслідування ситуації в селі.

Порушення з боку Барни були зафіксовані в пояснювальній записці до проекту постанови Верховної Ради про призначення позачергових виборів Нагірянского сільського голови. Депутат намагався оскаржити перевірку і постанову, але безрезультатно.

У 2012 році він, потрапивши в аварію, свою вину визнав. Тоді ніхто не постраждав. ДТП сталося в столиці. Авто депутата врізалося в трамвай, який зійшов із рейок. До цього колоритний народний обранець потрапив у ДТП під Харковом. Попередня аварія сталася на позашляховику. Він вночі в'їхав у бетонні блоки, прикриті покришками, якими до половини було огроджено дорогу.

Олег Барна врізався в трамвай
Олег Барна врізався в трамвай

Барна бився також зі своїм секретарем, і заступником глави району. Учергове підтверджував свою репутацію скандаліста у стінах ВР. Якось він обрав занадто помітний об'єкт для своєї агресії - екс-прем'єра Арсенія Яценюка. Він подарував йому букет, що призначався іншому політику, схопив за... яйця і підняв у повітрі, відтягуючи від трибуни.

У мережі негайно замиготіли фотографії з українським урядом ув підвішеному стані. І як той виносить екс-прем'єра. Після бійки дії нардепа засудили його колеги по фракції. А згодом стало відомо, що його виключили з БПП. До речі, після події бедламу Марія Матіос, народний депутат від БПП, пришила на піджак Яценюку відірваного ґудзика.

Барна також виступив на підтримку Тетерука після того, як той ударив пляшкою по голові жінку-нардепа від «Батьківщини». Олександра Кужель була особисто грубо ображена. Більшість колег засудили хамський вчинок Тетерук. Але тільки не наш герой. За даними ЗМІ, він зазначив: «Не чіпай, друже, лайно, і не будуть смердіти руки».

Як бачимо, вчинки і заяви Барні часто - емоційні і аж ніяк не конструктивні. Утім, це, швидше, норма для українського парламенту.

А тепер поговоримо про його декларації. У документі за 2014 рік значаться два авта «Форд транзит» загальною вартістю 400 тис. грн. Його загальна сума доходів на той момент складала 112 тис. 181 грн. То як же він купив машини? Кілька років відкладав зарплати вчителя чи сільського голови? Депутат також вказав земельну ділянку на 10 тис. м². Нерухомості в декларації за цей рік не було.

Його е-декларація, починаючи з 2015-го, включає і тещу Марту Степанівну. Барна вніс орендований готельний номер у столиці. Житловий будинок тещі площею 77,4 м² в Білобожниці, що на Тернопільщині. І кілька земельних ділянок, які належать їй. Їх загальна площа - 6 тис. 503 м². Вся земля знаходиться в Білобожниці.

У своїй власності декларує стареньке авто Ford Sierra, 1987 р.в. Дохід від відчуження рухомого майна - 116 598 і 310 000 грн. Зарплата – 79 265 грн. Готівкою у нього - 34 тис. 500 доларів і 75 тис. грн. У дружини - 2 тис. 716 доларів, 2 тис. 90 євро. У сина Василя - 5 тис. 90 доларів. У сина Андрія - 2 тис. 500 американської валюти. У тещі - 7 тис. 500 доларів. У 2017-му син Василь Олегович стає власником львівської квартири площею 48 м².

Крім цього, рік тому Барна встиг нагрубіянити активістам під Радою.
"Автомайдан блокує прохід до Верховної Ради по вулиці Грушевського вгору від Кабміну. Барна виходив з будівлі Ради. Активісти його зупинили і запитали, чому він не проголосував за зняття недоторканності з депутатів і арешт", - розповідав один з активістів.

Олега Барну закидали яйцями
Олега Барну закидали яйцями


У відповідь Барна, звичайно ж, почав крити їх матом і грубіянити. Після чого його просто закидали яйцями. З іншого боку можна сказати, що за таку свою "роботу" він ще просто відбувся.

Пізніше Барна показав наскільки він дріб'язкова людина. І написав заяву в поліцію про цей інцидент. І ось найцікавіше - цією справою займалося на той час аж 15 (!) слідчих. А конкретніше: 2 з них - з особливо важливих справ ГСУ НП, 10 прокурорів. А аргументували це так наступним чином: "особливою складністю справи і необхідністю провести велику кількість слідчих дій".

Мабуть, відразу можна помітити, що прокуратура займається чимось абсолютно безглуздим, особливо якщо врахувати, що всі активісти добровільно з'являлися на допити і ніхто не ховався. Навіщо 15 осіб?

Фото справи Олега Барни
Фото 1 из 3. Фото справи Олега Барни
Фото справи Олега Барни
Фото 2 из 3. Фото справи Олега Барни
Фото справи Олега Барни
Фото 3 из 3. Фото справи Олега Барни

Хоча сам Барна вміє не тільки ображати, а й досить непогано заробляти. Нещодавно він потрапив в скандал, де було опубліковане його листування. На фото видно, що йому пропонують гроші за те, щоб він кнопкодавів, коли потрібно.

Листування Олега Барни
Фото 1 из 3. Листування Олега Барни
Листування Олега Барни
Фото 2 из 3. Листування Олега Барни
Листування Олега Барни
Фото 3 из 3. Листування Олега Барни

До речі, відповів на публікацію цього компромату він як завжди. Почав грубіянити журналістам і назвав їх «нікчемними писаками» і «особами неукраїнської національності».

Пост Олега Барни
Пост Олега Барни

А в 2017-му році Олег Барна встиг отримати під Радою від активістів. Рятував його тоді Саакашвілі, який вже давно втік. Мабуть, це було прекрасне віддзеркалення роботи Олега Барни в раді.

Олега Барну побили
Олега Барну побили

Останні новини стосуються чергового конфлікту, про який ми трохи розповідали на самому початку статті. Щоправда, журналісту каналу "1 + 1" Ігорю Колтунову, напевно, «пощастило» більше всього. За причинне місце його ніхто не хапав і з кулаками не накидався, але ось обматюкав його Барна по повній.

Агресію політика викликало просте запитання: «Вам не соромно, що Ви кнопкодавите? Я бачив, що Ви кнопкодавите». Таку критику Барна явно не виносить, тому у відповідь народний обранець «інтелігентно» сказав: «Ти якого біса до мне прийшов? Нах*й пішов бігом, під*р, бл*дь!» І обізвав: «Ти що, нетрадиційної орієнтації?..»


А то, що Барна голосує за всіх і отримує за це чималі гроші вже давно не секрет, особливо в стінах Верховної Ради. Ось що сказав один з політиків буквально за кілька тижнів до останнього скандалу з кнопокдаством Олега Барни.

"Те, що відбувається в українському Парламенті зараз - це огидно. У ньому засіла нахабна, ненаситна, брехлива, малоосвічена шпана, як депутат Олег Барна. Звичайно, там є гідні люди. Але їх дуже мало. Це скликання Верховної ради може лише нашкодити Україні і українцям. Оскільки ці горе-депутати голосують то, що замовляє олігархічна мафія. А не карають, тому що олігархи хочуть мати продажних депутатів ", - підсумував Степан Хмара.

Може було б краще, якщо 15 слідчих (10 з яких прокурори) займалися б цією справою, адже доказів вистачає з головою. А не тим, що Барну образили.

Так, може, вже досить закривати очі на те, що відбувається в клуарах Верховної Ради? Численні скандали, бійки, нецензурщина... За роки політичної діяльності народних обранців накопичилося чимало помітних історій. Але чи виніс хтось із депутатів для себе урок? Напевно, саме так справжні «інтелігенти» повинні «допомагати» своєму народу. І затьмарювати чварами та матами всі політичні події дня.

Фотографії

Олег Барна
Олег Барна

Олег Барна
Олег Барна

Олег Барна
Олег Барна

Відео

Канал ютуб пропонує ряд відео за участі скандального нардепа: як він за причинне місце хапає Яценюка, інцидент із радикалом Чижмарем тощо.

Посилання

Фейсбук.

Твиттер.

Офіційний портал Верховної Ради України, його сторінка.