Голова Запорізької області Костянтин Бриль причетний до незаконного виведення 280 млн грн з міського бюджету Енергодара, призначених для ремонту ливнівок, заявив голова Соціалістичної партії України Ілля Кива в ефірі телеканалу «Еспрессо», повідомляє прес-служба СПУ на офіційному сайті.

«280 млн грн було виділено з бюджету м. Енергодара Запорізької області нібито на ремонт ливнівок на ділянці протяжністю 7 км. Фірма, яка повинна була цим зайнятися, безпосередньо пов'язана з ОЗУ «Вірмени», яку контролює сьогодні К.Бриль (голова Запорізької ОДА - ред.)», – зазначив він.

Крім того, як повідомив голова СПУ, К.Бриль пов'язаний з діяльністю організованого злочинного угруповання «Вірмени», на рахунку якого, за оперативними даними, ряд кримінальних справ, в тому числі, нарокторгівля, рекет.

«Я знаю про низку кримінальних справ, які знаходяться в судах. Знаю, скільки грошей заноситься до судів, а людей, які підозрюються в замовних вбивствах, відпускають під смішні застави», – підкреслив І.Кива.

На думку політика, в тому, що ОПГ «Вірмени» до цього часу веде діяльність на території Запорізької області, винні правоохоронні органи, непрацююча судова система, а також президент Петро Порошенко.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

«Під заступництвом Порошенка, організована злочинність перемістилася в державні кабінети. Вони залякують людей і грабують бюджети», – заявив І.Кива.

І.Кива додав, що подав заяву до Національної поліції з вимогою розслідувати незаконне виведення коштів з міського бюджету, а також діяльність ОЗГ. Подібна вимога також була направлена президенту.