У середу, 10 жовтня, після тривалої боротьби з онкологією помер Роман Забзалюк - колишній депутат Верховної Ради та радник лідера "Батьківщини" Юлії Тимошенко.

Як повідомляє портал Рoliteka, про це на своїй сторінці в Facebook повідомив політичний технолог Федір Левченко.

Роман Забзалюк обіймав посаду народного обранця в 5, 6, 7 скликаннях. Був членом паламентского комітету з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією. Також обіймав посаду заступника глави комітету Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

У період з 1999 по 2013 роки Забзалюк керував Миколаївською обласною партійною організацією "Батьківщина" і був радником Юлії Тимошенко, коли та була прем'єр-міністром.

У 2012 році він заявив, що за перехід в одну з груп парламенту йому заплатили 450 000 доларів. В грудні 2013 Забзалюк склав депутатські повноваження через незгоду з політичною ситуацією, що склалася в країні. У січні 2014 з состаа "Батьківщини" його виключили.

Нагадаємо, українського дисидента Юрія Бадзьо не стало на 83-му році життя. Він був українським літературознавцем, публіцистом, суспільно-політичним діячем, учасником національно-демократичного руху в Україні з початку 1960-х років, колишнім політв'язнем.

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа", жителі української столиці запропонували присвоїти одній міській вулиці ім'я американського сенатора Джона Маккейна. Примітно, що за неї вже проголосували 35 осіб з необхідних 10 тис. До завершення голосування залишилося 89 днів.

Також "Знай.uа" писав про те, що померла відома режисерка-документаліст. Член комісії неігрового кіно Союзу кінематографістів Сергій Мірошниченко розповів, що в останні роки багато працював з жінкою і знав, що вона хворіє, однак смерть на 58-му році життя стала для нього справжнім потрясінням.