Президент України Петро Порошенко заявив, що глава Міністерства оборони Степан Полторак звільнився з військової служби.

"Генерал армії України Степан Полторак подав відповідний рапорт, а я його прийняв – про звільнення з військової служби... Звільнення з військової служби – це не покарання, це не є свідченням недоліків у роботі. Навпаки, з урахуванням урочистості церемонії, яка відбувається напередодні Дня захисника України, йдеться про суспільне визнання її якості і високої значущості", - заявив Петро Порошенко.

Петро Порошенко

При цьому важливо згадати, що за словами президента, він запропонував Степану Полтораку продовжувати керувати оборонним відомством, але вже в якості "цивільного" міністра. "Я прийняв рішення, щоб він продовжив керівництво оборонним відомством вже в статусі цивільного міністра", - сказав Порошенко.

Для довідки відзначимо, що Степан Полторак – український воєначальник. Міністр оборони України з 14 жовтня 2014 року. Генерал армії України. Командувач Внутрішніми військами України (28 лютого – 12 березня 2014 року), командуючий Національною гвардією України (19 березня –14 жовтня 2014 року).

Популярні новини зараз
Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Степан Полторак

Раніше повідомлялося, що військовим підвищать зарплати, але пощастить не всім. Після реалізації рішення Ради національної безпеки і оборони грошове забезпечення військовослужбовців у зоні бойових дій істотно збільшиться. Про це заявив Президент України Петро Порошенко, виступаючи у Вінниці.

"Скільки снайпер буде отримувати зараз – після реалізації позавчорашнього рішення Ради нацбезпеки і оборони на фронті? 20 тисяч гривень. 10 - як солдат, і 10 доплати за участь в Операції об'єднаних сил", – сказав Порошенко. Він також запевнив, що середня заробітна плата в Україні перевищить 10 тисяч гривень.

Нагадаэмо, українцям нарахували мільярдні зарплати. Залишилося їх отримати.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, скільки українців отримують більше 10 тисяч гривень зарплати.

Також "Знай.uа" писав, що зарплата завадить українцям отримувати субсидії.