Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган передав російській стороні "список на звільнення" українських політв'язнів через "найближчу до Путіна" людину.

Лідер кримськотатарського народу, народний депутат України Мустафа Джемілєв розповів подробиці передачі президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом російській стороні списку політв'язнів, яких він вимагає звільнити. Про це повідомляє Радіо Свобода "Крим.Реалії".

У коментарі Мустафа Джемілєв зазначив, що до списку увійшли українські громадяни, заарештовані російськими силовиками в окупованому Криму. За словами Джемілєва, Ердоган передав список через людину, близьку до російського президента Володимира Путіна.

"Йдеться про наших політв'язнів, заарештованих окупаційною владою у Криму. Точно не пам'ятаю, їх або 70 або 63, всі, незалежно від національності... Ми планували запитати у Ердогана, що він зробив з цього приводу. Але він сам, ще до наших питань, на нараді зі стратегічної співпраці сказав, що передав список", — зазначив Джемілєв.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

"Потім на окремій зустрічі з ним я питав: "Ви як, передали по лінії МЗС"? Він сказав: "Ні, є найближча до Путіна людина... Вона зазвичай протягом 24 годин обов'язково все, що ми передаємо, доправляє Путіну", — додав Мустафа-ага.

Він також повідомив, що, за словами Ердогана, турецька сторона поки що не отримала відповіді з Росії з приводу переданого списку.

Джемілєв зазначив, що Меджліс кримськотатарського народу "веде облік заарештованих" у Криму. В цьому йому сприяє громадське об'єднання "КримSOS".

Эрдоган против Путина: кто поможет вернуть украинских политзаключенных? | Радио Крым.Реалии

Скоро в эфире Радио Крым.Реалии с ведущим Сергій Громенко: 🔴 Имеет ли Турция необходимые рычаги влияния на российскую сторону в вопросе обмена пленными? 🔴 По какому принципу составлялся этот список и кто в него вошел? 🔴 Насколько быстро можно рассчитывать на освобождение узников, скольких и можно ли вообще?

Geplaatst door Крым Реалии op Dinsdag 6 november 2018

Нагадаємо, Джемілєв назвав першого кандидата на звільнення з путінського полону.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Мустафа Джемілєв розповів про зрадників в СБУ і про нікчемний піар правоохоронців

Також "Знай.ua" писав, Джемілєв назвав два сценарії повернення Криму.