У вівторок, 6 листопада, співробітники Служби безпеки України під час обшуків у лідера громадського об'єднання "Сила добра" Олени Бережної виявили документи та електронні носії, які вказують про її антиукраїнську діяльність з місії спецслужб Росії.

Крім того, правоохоронці знайшли лист на ім'я голови Міністерства закордонних справ РФ Сергія Лаврова і кілограмовий злиток золота. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Так, у листі Лаврова йдеться про необхідність активізації діяльності російських організацій в Україні.

В СБУ зазначили, що слідчі дії у Олени Бережної, яка є матір'ю загиблої екс-народної депутатки від Партії регіонів Ірини Бережної, відбувалися в рамках кримінального провадження, відкритого за ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) і 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України.

Повідомляється, що відбулися обшуки також у лідера політичної партії "Союз лівих сил" Василя Волги.

"Наші співробітники вилучили у нього обладнання для ведення таємних переговорів та магнітні носії інформації, які свідчать про його співпрацю з країною-агресором", - поінформували в СБУ.

Крім того, в кількох інших фігурантів справи співробітники української спецслужби вилучили незареєстровану зброю і проросійську атрибутику.

Нагадаємо, що співробітники спецслужб шукають докази сепаратистської діяльності матері загиблої в ДТП екс-нардепа від Партії регіонів Ірини Бережної.

Як повідомляв портал Знай.uа начальника управління морально-психологічного забезпечення підготовки та застосування військ - заступника начальника головного управління морально-психологічного забезпечення ЗСУ затримали за вимагання та отримання хабаря слідчі управління СБУ в Київській області.

Також портал Знай.uа писав, що у Монако на вимогу прокуратури князівства затримали російського мільярдера Дмитра Риболовлєва.