Про це журналіст-розслідувач Олександр Дубинський написав у своєму Telegram-каналі.

За наявною інформацією, банкір-будівельник був змушений покинути територію Росії через ймовірний кримінальний термін, пише "Політека".

"Фукса вигнали з території Ізраїлю і США, так як він загрожував нацбезпеці. У свій час він був співвласником Sovco capital partners (володіла Совкомбанком) разом з братами Хотимськими і перепродав її відомому банкіру Олексію Алякіну. Саме останній разом з Фуксом пограбував банк Пушкіно, звідки вони вивели майже 10 мільярдів рублів", — йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Наголошується, що скандальний Фукс відразу ж налагодив зв'язки в Україні.

"Фукс разом з Алякіним втекли з РФ в Україну. Олексія оголосили в міжнародний розшук і він намагався уникнути екстрадиції посилаючись на те, що він нібито воював на Донбасі у складі батальйону "Айдар". А ось Фуксу вдалося уникнути покарання завдяки зв'язкам. Крім цього, він ледь не став співвласником доньки російського Зовнішекономбанку на території України", — підсумував Дубинський в повідомленні.

Раніше повідомлялося, що на території України засікли людину, наближену до керівництва ФСБ РФ. Мова йде про олігарха і банкіра Павла Фукса, якого Кремль вирішив внести в так званий "санкційний список" для відводу очей.

"В Україні є деякі персонажі, яким явно вигадують легенди, і вони теж потрапили в цей список. Мова йде про Фукса. У нього немає сьогодні активів в РФ, але він фронтує російський бізнес на територію України. І це тільки одне прізвище, а їх там декілька. Мені здається, Україні не варто на цю вудку ловитися", — розповів екс-депутат Держдуми РФ Ілля Пономарьов.