Росія відкрито заявила, що ставить на паузу переговори в нормандському форматі і мінських групах, до завершення виборів в Україні. Кемль планує протягнути на виборах "свого" кандидата, тому відкрито заявив, що всі переговори з сьогоднішньою українською владою - безглузді.

Через таку деструктивну позицію Росії переговорний процес в Мінську буде фактично заблокованим.

Про це повідомила віце-спікер парламенту Ірина Геращенко, яка також є учасницею переговорів .

На своїй сторінці у Facebook Геращенко зазначила, що президент Петро Порошенко призначив новим представником України в Тристоронній контактній групі Євгена Марчука.

За словами Геращенко, Марчук буде жорстко відстоювати позицію України.

"На мій погляд, через деструктивну позицію Росії в мінських групах, переговорний процес буде фактично заблокований. Росія не приховує, що ставить на паузу переговори в нормандському форматі і мінських групах, до президентських і парламентських виборів в Україні, на яких прагне протягнути більше лояльного Кремлю кандидата або кандидатку ", - написала вона.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

#Наживо Представник України в гуманітарній підгрупі в ТКГ в Мінську, Перший заступник Голови ВРУ Ірина Геращенко: Президент призначив Євгена Марчука представником України в ТКГ в Мінську http://solydarnist.org/?p=199356

Geplaatst door Блок Петра Порошенка Солідарність op Donderdag 22 november 2018

Нагадаємо, президент країни-агресора РФ Володимир Путін, який вже п'ятий рік веде війну на Донбасі, заявив, що вважає безглуздим проводити зустрічі в "нормандському форматі" до президентських і парламентських виборів в Україні в 2019 році.

З такою заявою він виступив під час прес-конференції за підсумками візиту до Сінгапуру. .

"Зустрічатися в нормандському форматі в даний час в ході передвиборної кампанії, яка відбувається в Україні зараз, більш-менш безглуздо, тому що ...", - сказав Путін і перервався на спробі пояснити причину таких суджень.

Після цього він звикло перекинув всю вину на українську владу та звинуватив Київ у "невиконанні мінських домовленостей".

Як повідомляв портал Знай.ua, Сергій Лавров під час інтерв'ю з французькими ЗМІ заявив, що Росія готова до зустрічі лідерів "нормандської четвірки" лише після надання особливого статусу Донбасу, тобто виконання "формули Штайнмайера".

Також Знай.ua писав, розвідка викрила "план Б" Путіна по Донбасу та Криму