Президент країни-агресора РФ Володимир Путін, який вже п'ятий рік веде війну на Донбасі, заявив, що вважає безглуздим проводити зустрічі в "нормандському форматі" до президентських і парламентських виборів в Україні в 2019 році.

Путін заявив, що у зустрічі глав зовнішньополітичних відомств країн в "нормандському форматі" (Україна, Франція, Німеччина, РФ) немає сенсу, оскільки на мирне вирішення питань по Донбасу "навряд чи можна розраховувати" поки в Україні не зміниться влада.

З такою заявою він виступив під час прес-конференції за підсумками візиту до Сінгапуру, повідомляють російські ЗМІ.

"Зустрічатися в нормандському форматі в даний час в ході передвиборної кампанії, яка відбувається в Україні зараз, більш-менш безглуздо, тому що ...", - сказав Путін і перервався на спробі пояснити причину таких суджень.

Після цього він звикло перекинув всю вину на українську владу та звинуватив Київ у "невиконанні мінських домовленостей".

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"І взагалі - досі сьогоднішня українська влада не проявила бажання виконувати мінські угоди. Вони ж нічого не роблять, нічого не відбувається", - заявив агресор.

Він в черговий раз відмовився від виконання мінських домовленостей, звинувативши у невиконанні їх Україну.

"Всі чекають якогось виконання мінських домовленостей від Росії, а то, що київська влада нічого не роблять, цього воліє ніхто не помічати", - заявив Путін.

Відповідаючи на прохання прокоментувати псевдовибори в терористичних анклавах на сході України і те, що їх засудив Київ і світове співтовариство, Путін заявив, що "щось не чув, щоб хтось засудив політично мотивовані вбивства, які там відбуваються. Звичайно, вибори були неминучі ".

Далі Путін заявив, що з сьогоднішньою владою в Україні годі й розраховувати на те, що війна в Донбасі буде припинена.

"Навряд чи можемо розраховувати на мирне вирішення питань на цих територіях. Але (...) все одно доведеться домовлятися", - підсумував він.

Раніше глава Міністерства закордонних справ Російської Федерації Сергій Лавров під час інтерв'ю з французькими ЗМІ заявив, що Росія готова до зустрічі лідерів "нормандської четвірки" лише після надання особливого статусу Донбасу, тобто виконання "формули Штайнмайера".

Нагадаємо, 11 червня в Берліні відбулася зустріч глави МЗС країн нормандської четвірки: України, , Франції, Німеччини та Росії.

Як повідомляв портал "Знай.ua", розвідка викрила "план Б" Путіна по Донбасу та Криму

Також "Знай.ua" писав, Кабмін створив Держслужбу у справах ветеранів