Кабмін створив Державну службу України у справах ветеранів замість Державної служби у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції.

Відповідне рішення було прийнято на засіданні уряду без обговорення.

Гройсман також відзначив, що коаліція продовжує обирати компромісну фігуру на посаду керівника профільного міністерства, через що це займе доволі тривалий термін.

"Насправді в коаліції ще відпрацьовується питання про погодження кандидатури на позицію міністра (йдеться про міністерство ветеранів - ред). Це ще займе, напевно, певний період часу. Але я думаю, що ні ветерани, ні їхні проблеми не можуть чекати" , - заявив він.

Популярні новини зараз
Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Також Гройсман відзначив, що раніше вже встиг провести зустріч з приводу створення профільного відомства з групою нардепів.

Робота зі створення міністерства ведеться, але поки що уряд запропонував реформувати державну службу, яка вже готова займатися цим питанням, але поки залишається без керівника.

Разом з тим варто відзначити, що на тимчасово окупованих територіях України ватажки бойовиків планують влаштувати фейкові "вибори" 11 листопада. Росія в свою чергу спробує під час переговорів у Мінську визнати результати "легітимними". Таку версію озвучила перший віце-спікер Ірина Геращенко.

Фейкові "вибори" у неіснуючих "республіках": навіщо це Путіну?

В свою чергу генерал-лейтенант Василь Богдан, ветеран зовнішньої розвідки, додав.

"Вибори" в "ДНР-ЛНР" - незаконні, не відповідають ні Мінським домовленостям, ні стандартам ОБСЄ, ні законодавству України. Вони суперечать закону про особливий статус тимчасово окупованих територій Донецької і Луганської областей, різних домовленостей в "нормандському форматі" і рекомендаціям ЄС, ОБСЄ і провідних країн світу щодо недоцільності і незаконності таких виборів. Зрозуміло, що вони не будуть мати ніяких наслідків у правовому полі. Думаю, розсудливі люди на окупованих територіях також засуджують ці вибори".

На його думку, сам факт проведення "виборів" свідчить про те, що Кремль навіть не збирається дотримуватися Мінських домовленостей, хіба що спробує заморозити конфлікт на Донбасі, щоб за допомогою цього важеля примушувати Україну до поступок. Перш за все, спробувати "обміняти" Донбас на Крим.

Нагадаємо, українцям нагадали моторошні кадри Іловайського котла, відео 18+.

Як повідомляв "Знай.ua", як виглядає перший ветеранський хаб в Україні.

Також "Знай.ua" писав, що Іловайський котел "затягнув" ветерана АТО через чотири роки після трагедії, він просто не зміг жити далі.

Гройсман пропонує реформувати Службу у справах ветеранів