У мережі показали фото і відео, де відображені наслідки подій в Іловайську в серпні 2014 року.

Їх на своїй сторінці в Facebook опублікував волонтер проекту "Евакуація 200" Павло Нетеса.

Крім того він відзначив, що українці й досі не знають всієї правди про моторошні події виходу військових з Іловайського котла.

Іловайськ. Повернення до дому. Сторінка 92-ї окремої механізованої бригади. 23 серпня 2018 року ми розгорнули свою...

Geplaatst door Pavel Netesov op Donderdag 1 november 2018

Популярні новини зараз
"Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Книга по Іловайську залишилася невиданою. Брехня з приводу "щасливої долі" 92-ї бригади залишилася брехнею ... Ось чому я вирішив викласти частину матеріалів у вигляді цього відео. Ми потребуємо правди, якою б гіркою вона не була", - написав він.

Також на опублікованому записі прожна помітити вщент знищену техніку ЗСУ та тіла загиблих героїв.

Разом з тим варто відзначити, що чотири роки минуло з моменту кривавої трагедії під Іловайськом, але українські бійці досі не можуть оговтатися від пережитого, згадують ті дні із болем та невимовним сумом. Поділитися важкими спогадами в роковини вирішив ветеран АТО Дмитро Єсаулов (позивний "Очерет").

"Бачив психи росіян кількості поранених і загиблих з їх боку. Деякі 300-ті почали вмирати. Стогін, сльози. Російський майор Лисиця сказав, що у нього лише три вантажівки. Спочатку вивезе 300-х росіян, потім 200-х, а потім поранених українців. У них було 3 КамАЗа убитих. Російські десантники були вражені й налякані. Нас боялися навіть беззбройних", - зазначав він.

Єсаулов не приховує: під час виходу з самого котла дзвонив дружині й прощався. Більшість військових опинилися в полоні страху, у першу чергу згадували батьків.

"Було страшно. Бійці весь час запитували, куди йти, куди рухаємося, чекали наказу. Вивчали обстановку. А навколо щільне кільце, немає розривів, ведеться обстріл. Я був у глухому куті. До того часу виходу взагалі не бачив. Єдиний варіант – померти красиво. Дзвонив дружині, попрощався. Сказав, що це кінець і щоб берегла дітей… Крики поранених в полі. Хтось кричав: "хлопці допоможіть", хтось кликав маму, хтось просив добити. Запах спалених тіл – кисло-солодкий. І злість на росіян. Цього їм ніколи не пробачу ", - додає герой.

Нагадаємо, Іловайський котел "затягнув" ветерана АТО через чотири роки після трагедії, він просто не зміг жити далі.

Як повідомляв "Знай.ua", ООН зробила неприємні для України висновки.

Також "Знай.ua" писав, що патріоти підірвали "святиню" бойовиків в Іловайську.

Іловайськ. Хроніка оточення