Днями головний військовий прокурор України Анатолій Матіос назвав невтішною статистику реабілітації українських військових, які перебували у зоні бойових дій на Донбасі.

ЗСУ
ЗСУ

Про це він розповів в ході брифінгу, передають ЗМІ.

Учасники бойових дій розвалять державу Україна, тому що мають такі суспільно небезпечні ознаки посттравматичного стресового розладу, як запальність, миттєва агресія, загострене почуття несправедливості, вважає головний військовий прокурор України Анатолій Матіос.

Анатолій Матіос
Анатолій Матіос

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Зважаючи на цю невтішну статистику, колишніх учасників бойових дій не слід залучати до української політики, твердить Матіос.

"Якщо демобілізованих і ветеранів втягнути в політику, вони розвалять державу. Запальність, миттєва агресивність, неприйняття іншого, категоричність, загострене почуття несправедливості - це все ознаки можливого посттравматичного стресового розладу. Можливо, не хронічного, але у них є загострене почуття. Наприклад, соціальної несправедливості ", - розповів військовий прокурор.

Анатолій Матіос
Анатолій Матіос

За словами Анатолія Матіоса, наразі Україна входить у період серйозних політичних змін і треба "зв'язати" колишніх військових, готових заради власного поняття справедливості "виконати будь-яку роботу зі зброєю в руках". Матіос відзначав, що в українській армії на 250 тисяч військовослужбовців доводиться 632 психолога, а цього занадто мало.

Активісти відстоюють реабілітаційний центр для учасників АТО
Активісти відстоюють реабілітаційний центр для учасників АТО

"У тих, хто пройшов війну, сприйняття реалій життя чорно-біле", - резюмував він.

Нагадаємо, народний депутат і головний радикал України Олег Ляшко не на жарт розлютив українців дивною агітацією під час відвідин військового госпіталю.

Олег Ляшко
Олег Ляшко

Про це стало відомо завдяки заяві активіста Романа Синіцина, пишуть ЗМІ.

"Вчора один ган*он з купою свити та камерами приходив у Військовий госпіталь. Подарунки роздавав пацанам. Дно су*а дно", — він написав і опублікував фото цих "подарунків".

Зазначимо, як видно на одному з фото, в госпіталі роздавали абсолютно не потрібні там ручки, блокноти, кепки, футболки, сумки та чашки з символікою Радикальної партії Олега Ляшка.

Олег Ляшко
Олег Ляшко


Як повідомляв раніше Знай.ua, у Херсонській області помер ветеран антитерористичної операції, захисник Донецького аеропорту, український "кіборг" Михайло Тетерук.

Оборона Донецького аеропорту
Оборона Донецького аеропорту


Також Знай.ua писав про те, що кожен повинен сходити на новий фільм про українських розвідників на Донбасі - "Позивний Бандерас".