На тимчасово окупованих територіях України ватажки бойовиків планують влаштувати фейкові "вибори" 11 листопада. Росія в свою чергу спробує під час переговорів у Мінську визнати результати "легітимними". Таку версію озвучила перший віце-спікер Ірина Геращенко.

Фейкові "вибори" у неіснуючих "республіках": навіщо це Путіну?

Російський президент Володимир Путін
Російський президент Володимир Путін

В свою чергу генерал-лейтенант Василь Богдан, ветеран зовнішньої розвідки, додав:

"Вибори" в "ДНР-ЛНР" - незаконні, не відповідають ні Мінським домовленостям, ні стандартам ОБСЄ, ні законодавству України. Вони суперечать закону про особливий статус тимчасово окупованих територій Донецької і Луганської областей, різних домовленостей в "нормандському форматі" і рекомендаціям ЄС, ОБСЄ і провідних країн світу щодо недоцільності і незаконності таких виборів. Зрозуміло, що вони не будуть мати ніяких наслідків у правовому полі. Думаю, розсудливі люди на окупованих територіях також засуджують ці вибори".

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Фейкові "вибори" у "Л/ДНР"
Фейкові "вибори" у "Л/ДНР"

На його думку, сам факт проведення "виборів" свідчить про те, що Кремль навіть не збирається дотримуватися Мінських домовленостей, хіба що спробує заморозити конфлікт на Донбасі, щоб за допомогою цього важеля примушувати Україну до поступок. Перш за все, спробувати "обміняти" Донбас на Крим.

Фейкові "вибори" у "Л/ДНР"
Фейкові "вибори" у "Л/ДНР"

"Мені здається, що масштабних бойових дій з боку терористів і російських регулярних військ в Донбасі очікувати не варто. Адже, по-перше, є чітка позиція міжнародної спільноти, НАТО, ЄС і США. По-друге, українські Збройні сили і їх можливості настільки зросли, що Путін не зважиться на якусь масштабну операцію. І йому це зараз не потрібно, тому що незабаром в Україні мають відбутися президентські і парламентські вибори".

Фейкові "вибори" у "Л/ДНР"
Фейкові "вибори" у "Л/ДНР"

"Зусилля Путіна спрямовані, по-перше, на провокації на східному фронті, і, по-друге, на залученні "п'ятої колони", щоб розколоти українське суспільство, деморалізувати, дезорієнтувати і демобілізувати його. За допомогою інформаційно-пропагандистських кампаній Путін хоче скомпрометувати основні інститути української держави і привести до влади прокремлівські сили, які змінять євроатлантичний вектор України", - впевнений він.

Фейкові "вибори" у "Л/ДНР"
Фейкові "вибори" у "Л/ДНР"

ФСБ разом із Путіним, як запевнив екс-розвідник, будуть влаштовувати масові провокації, використовуючи свої "кишенькові ЗМІ" на території України.

Фейкові "вибори" у "Л/ДНР"
Фейкові "вибори" у "Л/ДНР"

Але нашим дипломатам потрібно зробити все можливе, аби не допустити такого розвитку подій, інакше Донбас не повернути.

Дивіться: фейкові "вибори" у "Л/ДНР"

Нагадаємо, Кравчук розповів, чому Україна відмовилася від ядерної зброї після розпаду СРСР. Як повідомляв "Знай.ua", Савченко балотуватиметься в президенти. Також "Знай.ua" писав, Рада ратифікувала угоду з ЄС про мільярдну макрофінансову допомогу.