Росія пропонує припинити війну на Донбасі, якщо Україна "зніме кримське питання". Про це в четвер, 8 листопада, повідомив представник України у підгрупі з безпеки Тристоронньої контактної групи в Мінську Євген Марчук каналу 112 Україна.

Як розповів Марчук, для того, щоб конфлікт на сході України розв'язався, відмова від окупованого Криму повинна бути офіційною. Вимоги знахабнілих окупантів обурили українців до глибини душі.

"Я беру участь ще у двох міжнародних платформах по Донбасу, на каву-брейковых паузах кажуть, що якщо Україна офіційно відмовиться, зніме кримську проблему, то це може бути серйозна платформа для вирішення питань на Донбасі", - розповів Марчук.

Представник України в ТКГ зазначив, що при цьому переговорники не дають гарантій, що й після цього остаточно питання Донбасу буде вирішене.

"Вони кажуть, що це не остаточне рішення, мовляв, це особисте. Але розмови ведуть зі мною не приватні особи", - додав він.

Популярні новини зараз
Орендарі можуть привласнити житло? Що треба знати Були гроші і не стало: банкомати ПриватБанку дивують "фокусами" при знятті готівки Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

При цьому Марчук не уточнив, від кого саме надходять подібні пропозиції.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про наміри Путіна зазіхнути на Азовське море.

Розірвати договір з Росією про спільне використання Азовського моря – це, загалом, закономірно. Після того, як одна сусідня держава цинічно аннексировало Крим, йому нічого робити в Азовському морі. Однак сам Путін так не вважає, його "двір" навіть загрожує Україні військовим вторгненням, у разі розірвання договору.

Подібну заяву зробив заступник голови комітету Держдуми з оборони і безпеки Юрій Швыткин в інтерв'ю російським пропагандистам.

Знай.uа писав про те, що в Азовському морі з'явиться українська військова база.

У неділю, 16 вересня, Збройні сили України спустили два артилерійських бронетанкера в Бердянську. Судна будуть використовувати для протидії агресії Російської Федерації згідно з рішенням українського Ради нацбезпеки і оборони.

Про це на своїй сторінці в Facebook пише прес-служба Урядового порталу та публікує фотопідтвердження.

Так, в повідомленні наголошується, що повноцінна військово-морська база на теренах Азовського моря з'явиться до кінця 2018 року.

Раніше повідомлялося, що прикордонники зайнялися відправкою в акваторію Азовського і Чорного морів загону, що складається з 270 спецназівців. Такі заходи необхідні для здійснення контролю на морському кордоні України.