У другому читанні Верховна Рада підтримала поданий Кабміном законопроект №9260 про зміни до Податкового кодексу – так званий "ресурсний" документ, де закладені підвищення ставки деяких податків, акцизів та ренти.

Основні зміни до податкового кодексу 2019 року

Припускають, що саме цей закон повинен забезпечити додаткові надходження до держбюджету на суму близько 6 млрд грн, він підвищує акцизи на тютюнові вироби на рівень інфляції - на 9%. Це забезпечить майже 5 млрд грн додаткових надходжень держбюджету.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Наступного року одним із перших через рівень інфляції зросте екологічний податок, зокрема підвищиться рента на заготівлю деревини, рента на видобуток залізної руди, рента на видобуток нафти. При цьому зменшиться рента на видобуток газового конденсату.

Зміняться також обмеження на безмитне ввезення товарів в посилках в Україні. Як відомо, поки що діє норма, за якою фізичні особи можуть протягом місяця ввозити в країну необмежену кількість посилок вартістю до 150 євро, але з початку 2019 року дозволять не більше трьох.

Прийнятий закон вносить чергові зміни: без сплати мит протягом місяця можна буде ввозити необмежену кількість посилок вартістю до 100 євро. Ця норма повинна забезпечити додаткові 300 млн грн надходжень до держбюджету.

Поправка 384 продовжує норму, яка звільняє від сплати ПДВ на імпорт електромобілів і поставки електромобілів на території України до 2022 року (дію цієї пільги мало закінчитися в кінці 2018 року).

Відповідна норма звільняє від сплати ренти на видобуток містять уран корисних копалин на стадії вивчення. Вона передбачає, що рента на видобуток залізної руди підвищується тільки на один рік. Цю поправку "збила" народний депутат від БПП Ольга Белькова, але інші намагалися повернути цю норму в законопроект. У підсумку - успішно.

Крім того, поправка 296 звільнила частину підприємств від сплати підвищеного екологічного податку. Законопроект, за словами деяких нардепів, передбачає також пільги для деяких компаній щодо мит.

Дивіться: Парламент ухвалив бюджет 2019

Нагадаємо, Верховна Рада не підтримала подання ГПУ на зняття недоторканості з народного депутата від групи “Воля народу” Станіслава Березкіна.Як повідомляв "Знай.ua", Рада прийняла бюджет-2019. Також "Знай.ua" писав, оприлюднено основні показники державного бюджету України на наступний рік.