Вже забули про владну істерію про необхідність ухвалення “нічного бюджету” саме 22-23 листопада. Бо якщо не буде бюджету, – казали нам,- саме в ці дні, то кредиту МВФ, зарплат, пенсій і щастя загалом не буде, впевнений лідер Громадського Руху "Рідна країна" Микола Томенко.

Політик підкреслює: на 5 день після ухвалення бюджету " нічного, виборчого і п`яного", досі немає остаточного тексту головного фінансового документу, за який голосували депутати.

"Гордістю Уряду Гройсмана є вчасність підготовки бюджету. Проте, як можемо прочитати у Висновку Бюджетного комітету це не зовсім так. Зокрема, у відповідності із чинним законодавством проект доопрацьованого бюджету повинен був поданий у двотижневий термін (не пізніше 3 листопада). Реально він надійшов у електронному вигляді… увечері 19 листопада. Тобто, на 16 днів пізніше. З огляду на це, Комітет констатував, що “не мав достатнього часу для проведення реального аналізу доопрацьованого бюджету. Більше того, Комітет з питань бюджету визнав у Висновку, що до доопрацьованого бюджету не надано належних фінансово-економічних обґрунтувань", - коментує лідер "Рідної країни".

Томенко звертає увагу, що невчасно поданий і неналежно обґрунтований бюджет все ж винесли на розгляд, а приймали його взагалі традиційно – "кнопкодавством".

Політик додав, що команда ГР в рамках проекту "Наш бюджет – під громадський контроль" буде моніторити цей документ на предмет можливих проявів корупційних схем у ньому, обіцяють проінформувати стосовно таких пунктів:

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

– чи неіснуючий фонд Петра Порошенка отримав мільярд гривень;

– чи існуючий Український культурний фонд, який очолює дружина Президента отримав 708 мільйонів грн;

– чи своєрідний фонд Гройсмана отримає майже 5 мільярдів грн для фінансування виборчих округів провладних депутатів;

– чи депутати-лобісти передбачили для аграрних олігархів Косюка і Веревського мільярди бюджетної дотації;

-чи дійсно створено нову Реєстраційно-тендерну палату…

"Між іншим, Урядовий кур`єр, який сьогодні опублікував старий Указ Президента про 60-денний воєнний стан на всій території України отримав 13.5 млн грн бюджетних коштів", - підсумував Томенко.

Дивіться: Чого чекати від виборів президента? Микола Томенко

Нагадаємо, Томенко розповів, чому українці не повинні вшановувати пам'ять жертв Голодомору "за списками президента".Як повідомляв "Знай.ua", Томенко пояснив, що змінить указ президента про воєнний стан. Також "Знай.ua", Міністерство закордонних справ Росії шокувало цинічною заявою, що стосується Голодомору в Україні.