Меморіал жертвам голодомору закрили для відвідувачів. Сьогодні в Києві правоохоронці не пропускали бажаючих вшанувати пам`ять загиблих.

Команда “Рідної країни” традиційно пройшлась пішою ходою до музею, проте на вході їх зустріли правоохоронці, повідомивши, що вхід на територію лише за спискам та документами, передає "Рідна країна".

За словами правоохоронців, вхід збираються відкрити для вільного доступу лише після від`їзду президента. Вшанувати память жертв голодомору вдалося лише після півгодинних переговорів.

Лідер партії Громадський рух “Рідна країна” Микола Томенко так прокоментував ситуацію, яка відбулася біля меморіалу:

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

“Добре, що після переговорів з представниками відповідних органів, хоч і під їх пильним наглядомнам, нашій делегації таки дозволили покласти квіти. Ми довго боролись за свободу та рівність, а в підсумку повернулись туди, з чого починали – перекритих доріг та закритих персонально для посадовців територій. Не можна любити і вшановувати історію України “по списках президента”.

Нагадаємо, що у США визнали Голодомор геноцидом українців і нагадали про те, як Сталін намагався знищити український народ. Саме це зараз намагається зробити сучасна Росія. При цьому всі плани у неї вже провалилися.

Про це заявив представник США Гаррі Каміан на засіданні ОБСЄ у Відні напередодні 85-ї річниці Голодомору 24 листопада.

Каміан нагадав присутнім делегатам про те, що Голодомор був спланованим актом за знищення мільйонів українців радянської влада. Але через півстоліття Україні знову довелося зіткнутися з агресією Росії.

Як повідомляв Знай. ua, дикий монумент жертвам Голодомору поставив на вуха ціле місто, люди обіцяють самосуд. Його появи чекали дуже довго, а в результаті вийшов скандал.

Знай. ua писав про День пам'яті жертв голодоморів: історія та традиції свята. День пам'яті взяли в 1998 році 26 листопада, згідно з Указом Президента України, тоді він називався День пам'яті жертв голодомору.