У США визнали Голодомор геноцидом українців і нагадали про те, як Сталін намагався знищити український народ. Саме це зараз намагається зробити сучасна Росія. При цьому всі плани у неї вже провалилися.

Про це заявив представник США Гаррі Каміан на засіданні ОБСЄ у Відні напередодні 85-ї річниці Голодомору 24 листопада.

Каміан нагадав присутнім делегатам про те, що Голодомор був спланованим актом за знищення мільйонів українців радянської влада. Але через півстоліття Україні знову довелося зіткнутися з агресією Росії.

"Це було результатом цілеспрямованої політики, в рамках якої Йосип Сталін захопив українську землю і врожай з чіткою політичною метою – щоб Україна померла з голоду, як народ і як нація, зламати волю українців, змусити їх підкоритися і знищити їх ідентичність і національні прагнення. Сьогодні знову українці помирають внаслідок холоднокровною політики, що проводиться Кремлем проти основ національної суті України. Росія хоче українську васальну державу, позбавлене суверенітету, підпорядковане їй і утримується у сфері її впливу", – зазначив Камиан.

Популярні новини зараз
Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Американський дипломат підкреслив, що на даний момент Москва намагається перешкодити європейському вибору України. При цьому ефект отримує абсолютно протилежний і навіть несподіваний для Кремля.

"Триває агресія Росії проти України лише зміцнила бажання українців мати майбутнє без кремлівського контролю та пострадянської корупції. Російська агресія посилила єдність України і підштовхнула її далі на шляху до інтеграції з Європою. Українці неодноразово демонстрували, що їх не перемогти і не стримати від продовження свого власного курсу. Пам'ятаючи про минуле, Сполучені Штати стоять разом з Україною та її народом на шляху до цього світлого майбутнього", – додав він.

Нагадаємо, під час богослужіння в Неаполі сталося неймовірне, світ затамував подих. Таке диво може статися один раз на сотню років.

Як повідомляв Знай. ua, дикий монумент жертвам Голодомору поставив на вуха ціле місто, люди обіцяють самосуд. Його появи чекали дуже довго, а в результаті вийшов скандал.

Знай. ua писав про День пам'яті жертв голодоморів: історія та традиції свята. День пам'яті взяли в 1998 році 26 листопада, згідно з Указом Президента України, тоді він називався День пам'яті жертв голодомору.