Посольство України в США, Крайовий комітет США з визнанням Голодомору геноцидом і українці Великого Вашингтона приєдналися до міжнародної акції "Запали свічку пам'яті", приуроченої до 85-річниці Голодомору-геноциду в Україні.

На акції священики, посол України в США з дружиною і посадові особи США поклали символічні снопи пшениці до Меморіалу жертвам Голодомору-геноциду.

Посол України в США Валерій Чалий від імені Президента України Петра Порошенко привітав американських українців з одноголосним рішенням Сенату США щодо прийняття двопартійної резолюції, у якій Голодомор 1932-1933 років визнається геноцидом українського народу.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Представник громадської організації "Американо-українські активісти", волонтер Ілона Доерфлер зачитала імена 85-ти дітей з Старобільского і Троїцького районів Луганської області, які загинули під час Голодомору-геноциду 1932-33 років в Україні.

Акція завершилася композицією "Свіча" у виконанні Українського хору "Спів життя".

Разом з Посольством України в США церемонії в рамках міжнародної акції "Запали свічку пам'яті" 4 жовтня провели українські громади міст Філадельфія (Пенсільванія), Пасейк (Нью Джерсі), Віппані (Нью Джерсі), Бостон (Массачусетс), Саут Баунд Брукс (Консисторія Української православної церкви США).

Раніше повідомлялося, що українців сколихнула новина про те, що Сенат США визнав Голодомор 1932-1933 років геноцидом українського народу.
Прийнята резолюція також засуджує систематичні порушення прав людини, вчинені радянським урядом проти українського народу.

Нагадаємо, Сенат США офіційно визнав смерть мільйонів. Еще одна країна визнала злочин проти українського народу.

Як повідомляв "Знай. ua", за словами вчених, найбільші людські втрати внаслідок Голодомору отримали саме українці.

"Знай. ua" писав, що росіяни вразили незнанням історії і забули про сталінські репресії.