Міністерство закордонних справ Росії шокувало цинічною заявою, що стосується Голодомору в Україні.

У відомстві заявили, що геноцид українців не відповідає історичним фактам.

"У 30-х роках XX століття в Радянському Союзі стався сильний голод, який зачепив чимало народів, які проживали на території молодої держави. Він став спільною трагедією росіян, українців, казахів та інших народів країни і найбільшою гуманітарною катастрофою на території СРСР. Спроби представити ці трагічні події виключно як "геноцид українського народу" не мають нічого спільного ні з відновленням справедливості, ні з історичними фактами, вони носять політизований і антинауковий характер", – стверджують у відомстві.

Голодомор
Голодомор

Шокуюча заява російського відомства розлютила користувачів.

Популярні новини зараз
Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

"В 30-е рр. у СРСР стався голод"... А ці "чорні дошки". Села, які на них потрапляли, бралися червоноармійцями в блокаду, поки повністю не вимирали. "Несподівано стався" - так, МЗС РФ? Так – Марія Захарова? Цинічна, брехлива, лицемірна, нахабна, мерзенна, як і вся Росія", – передає Vitauskas в Twitter.


"Стався? Сам по собі? Небо дощем може вкритись, а голод був наслідком цілеспрямованих дій влади, в результаті якого тільки Казахстан втратив 30,9 населення по вашій же оцінці. Це і є геноцид, а "стався" – це цинізм", "Ага, "стався" сам по собі. Як дощ або захід. Ви там не йорзайте, а прямо скажіть хто і для чого цей голод організував", – додають обурені користувачі.

Нагадаємо, Гучна заява від США: Росія йде по шляху Сталіна і знищує Україну

В США визнали Голодомор геноцидом українців і нагадали про те, як Сталін намагався знищити український народ. Саме це зараз намагається зробити сучасна Росія. При цьому всі плани у неї вже провалилися.

Як раніше повідомляв "Знай.ua" Микола Томенко: українці не повинні шанувати пам'ять жертв Голодомору "за списками президента"

Також Знай.ua писав про те, що "Нас нищили, а ми живі": Філарет розповів, чому був геноцид українців у 1932-1933 роках