Президент країни-агресора Росії Володимир Путін , якого нещодавно Джеймс Меттіс назвав "туповатим", намагався відмовити НАТО від співпраці з Україною, обізвавши при цьому нашу країну "штучним утворенням" та "помилкою історії".

Це відбулось в 2008 році на засіданні Ради НАТО-Росія. Про нахабну заяву агресора розповів міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс на конференції в МЗС України, повідомляє "Європейська правда".

"Президент Путін як зазвичай намагався повчати союзників НАТО: "З ким ви співпрацюєте? З Україною? Це – не країна, це якесь штучне утворення, помилка в історії", - процитував литовський міністр слова російського президента.

За словами Лінкявічюса, представники країн НАТО дивилися на Путіна зі здивуванням.

"Вони не могли повірити в ці слова, вони думали, що може щось не так зрозуміли", - додав він.

Міністр також підкреслив, що на саміті-2008 у Бухаресті союзники офіційно підтвердили, що Україна стане членом блоку в майбутньому.

Нагадаємо, міністр оборони США Джеймс Меттіс різко розкритикував президента Росії Володимира Путіна, назвавши його "туповатим".

Меттіс розповів, що Кремль вкотре намагався вплинути на американські вибори, які відбувались нещодавно. Він також додав, що американським спецслужбам відомі всі намагання Росії вплинути на виборчу систему США.

Крім того, Меттіс заявив, що США взагалі не хочуть мати справи з російським керівництвом через постійні порушення визнаного міжнародного права та міжнародних угод.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Як повідомляв портал Знай.ua, президент РФ Володимир Путін заявив про відновлення розробок ракет, заборонених Договором про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності.

Також Знай.ua писав, Путін пояснив, чому відмовився говорити з Порошенком